Julklappen kom fel

Flera norska lokaltidningar har gått ut efter jul och pekat ut ett tidningsbud som tjuv. Det har lett till protester från läsarna, som menar att det handlar om sladder och förtal mot tidningsbudet.


Lokaltidningen talar om den anonyme mannen som en kreativ familjefar som är förtvivlad över att den 13-åriga dotterns julstrumpa stals av tidningsbudet.
Enligt tidningen ville han göra lite mer action av julen och gömde julstrumpor till barnen med lite småsaker på olika ställen sent på kvällen innan julfton. Han skrev sedan små lappar som skulle ge en hint om var strumporna var gömda. 13-åringens dumpade han i brevlådan.
Modern i familjen skall sedan ha varit uppe på natten och såg när tidningsbudet tog med sig strumpan.
Efter att ha tagit kontakt med utdelarbolaget gick man till tidningen som slog upp alltsammans med rubriker om ett tjuvaktigt tidningsbud. En extra effekt ansåg man det säkert vara att han/hon själv skulle tvingas dela ut en tidning med anklagelserna.
Man hade dock inte räknat med att det skulle väcka starka motreaktioner från läsarna. Alla kommentarer ställde sig på tidningsbudet sida och anklagade tidningarna för falska beskyllningar, förtal och meningslöst sladder. Men många kommentarer som var starkt negativa mot tidningen raderades dock snabbt.
Platsen där det hände har lite mindre än 2000 invånare och det är lätt att identifiera tidningsbudet, som har tagit mycket illa vid sig av beskyllningarna.
Naturligtvis har familjen fått tillbaka sin strumpa. Alltsammans var ett missförstånd och budet uppfattade det som en vanlig julgåva från en vänligt abonnent till tidningsbudet, vilket alltså inte alls var fallet.
På en del håll i Norge är julklappar så vanliga att det inte är något konstigt att "klappar" som ligger i brevlådan på julaftonsnatten uppfattas som gåvor till tidningsbudet - även om de inte har någon medföljande lapp.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar