Överfall i Borås


Det var ett grovt överfall som inträffade i Borås under mellandagarna. 


En ung man sprang upp jämsides med tidningsbudet när han flydde för de aggressiva ynglingarna. Han kastade en stor sten rakt i ansiktet på budet från nära håll. Tidningsbudet föll omkull och svimmade av.
När han kom till vårdcentralen var man likgiltiga, torkade av blodet och gav honom en alvedon med uppmaningen att åka hem. Men han hade flera frakturer och opererades senare. 
Stenen hade lika gärna kunnat träffa tinningen eller huvudet och överfallet kan jämnställas med mordförsök.
VTD i Borås uppger helt felaktigt att det är mycket ovanligt med fysiskt våld mot tidningsbud. 


Borås Tidning

5 kommentarer:

 1. man kan fan undra var det ska sluta, snart är det nån som blir dödad - först då kommer skyddsombud och företag å stå där och stamma om att det kunde man ju aldrig tro

  SvaraRadera
 2. Jävla idiotsjukhus som ger honom en alvedon och skickar hem honom.

  EN ALVEDON!!!!!!!!!!

  När jag var tvungen att åka till sjukhuset efter min thaiboxningsmatch, så hade jag två brutna revben och två sprickor i mitt ben.

  Fick vänta 7 timmar i akuten (det är väl okej, jag får skylla mig själv att jag valt sporten) men då ger de mig en alvedon och skickar hem mig. Det kostade mig då 300 kr läkarbesök.

  Det kunde jag ju köpt 10 paket alvedon för, de kostar ju 30 kr styck.

  SvaraRadera
 3. Nötterna på akuten i Borås kanske skulle ägna dom hjälpsökande lite tid i stället för att hålla på med Facebook

  SvaraRadera
 4. Tidningsutdelning är farligt arbete och det mörkas väldigt mycket av distributionsbolagen om vad som verkligen sker där ute om nätterna. Det är därför vi har försett 2000 av Sveriges tidningsbud med paniklarm och stillaståndslarm med GPS och elektronisk budbok. Omkring 10-20 sådana incidenter sker varje månad tror man.

  Lukasz Andersson, VD
  www.redburst.com

  SvaraRadera
 5. Det stämmer att det mörkas. Tidningsbärarna har de senaste åren långt över 100 per år, relativt allvarliga händelser, rapporterade internt, men bara ett fåtal anmälningar till arbetsmiljöverket.

  SvaraRadera