Nya hotellkurser


Förra året var det Elite Grand Hotel i Norrköping och Hotel Riverton i Göteborg. 
Nu fortsätter bolagen och transportarbetareförbundet att studera arbetsmiljö, denna gång under två veckor i Stockholm.


Den här gången tar chefer, förmän och utvalda från Transport in på Park Inn Radisson Hotel i Solna.
Det är två kurser i mars, vecka 10 och 13 som leds av Jan Miörner från Malmö. De ordnas av den s.k. arbetsmiljönämnden och består av lite övningar och föredrag om arbetsskyddsarbete.
Park Inn i Solna beskrivs som ett hotell med hög standard och en särskild betoning på restaurangen Flamingo.


Restaurangen har egenimporterade viner, internationella drinklistor, helstekt bjäremajskycklingar eller jumbotorskrygg med syrad fläsksida och hummersmör och päroncheescake med sorbet och mint. Här finns också baren Apereitivo som enligt reklamen serverar italienska specialiteter och grillade smörgåsar, ostar, charkuterier och hembakade desserter och en stor mängd av viner på glas.
På 14:e våningen finns en sauna med en formidabel utsikt över Stockholm.
Alltsammans står i bjärt kontrast till de miserabla arbetsmiljöer med stress och hets, lönedumping och skabbiga, undangömda lokaler som erbjuds av Premo i Stockholm.

45 kommentarer:

 1. det va ett jävla hattande på hotellen .när vi tidningsbud vill ha nånting då finns det noll och intet i kassan.

  SvaraRadera
 2. Måste fråga, vad är det du/ni är arga över? Att det hålls utbildningar? Att det är på ett hotell? Att det är för chefer och "utvalda" blandat? Eller vad? Ett par sakfel i texten men det är kanske inte viktigt.

  /Undrande

  SvaraRadera
 3. Kurserna leder ju inte till några förbättringar för buden, den är det som ifrågasätts.

  SvaraRadera
 4. Att det överhuvud taget förekommer sådana här kurser får ju normala bud inte vetskap om. Hemlighetsmakeriet förhärskar här i gammal vanlig stil. Öppenheten saknas som vanligt. VTD är ju ett sorgligt exempel här, med sina köpta fackliga. Det här har gått fullständigt överstyr.

  SvaraRadera
 5. Vad jag tror att du/ni åsyftar är en utbildning som heter TAN och är för nyutnämnda skyddsombud i de olika regionerna. En utbildning för att kunna göra ett bra jobb för oss tidningsbud! Är det fel?

  SvaraRadera
 6. Vad fan ni än sen kallar era djävla utbildningar, så får ju medlemmar i Transport eller vanliga bud inte veta att dessa möjligheter finns och därmed kan ni ta och stoppa upp hela skiten in your asshole.

  SvaraRadera
 7. Snacka med en förman som åkt på hotelkurs. Han menar det va mycket sponken på puben på kvällarna men han som höll i det gjorde sitt bästa men det var inte stort intresse för det - mest att de får komma ut och röra på sig

  SvaraRadera
 8. Till undrande: Vi skriver bara utifrån ett perspektiv som vanliga tidningsbud. Vi informerar om att TAN arrangerar de här hotellkurserna på olika håll i landet, för förmän, chefer och Transportfunktionärer gemensamt.Vi noterar också att p.g.a. av att vi skriver om det har man beslutat sig för att hemlighålla uppgifter om kurserna, trots att de finansieras av alla tidningsbud gemensamt.
  TAN anordnar ibland 1:dagars kurser för enbart skyddsombud,men det är inte dessa kurser.

  SvaraRadera
 9. Ja, man kan ju bara säga att det inte står riktigt till här, det hemlighetsmakeri på vår bekostnad kan ju inte få fortsätta. Det är inte bra för någon part. Det leder ju ingen vart. Vanliga bud blir ju fullständigt överkörda i organisationer som inte kan kommunicera.

  SvaraRadera
 10. Men, vad är det som är hemligt? De som utbildas är nyblivna skyddsombud. Tillsammans med de tjänstemän som företagen väljer att skicka. ARbetsgivaren är skyldig att se till att skyddsombud får utbildning för sitt uppdrag. Medlemmar i Transport får inte vetskap?? Skyddsombuden är ju medlemmar i Transport!

  Nej, dessa är Grundkurs + fördjupningskurs 2x3 dagar, alltså inga vecko kurser som ni skriver. Vill ni läsa mer så finns dom på http://taninfo.se/

  Hata på så hörs vi!

  SvaraRadera
 11. Lägg upp en ekonomisk redovisning för detta, så att vi ser vad alla budens försnillade pengar tar vägen.

  SvaraRadera
 12. Det är mest låtsaskurser, bolagsgubbar som flyger in och tar en vecka i stan och träffar likasinnade från andra bolag och resonerar om hur man ska utnyttja buden bäst,och få gratis gotti-gotti. Sen skickar man ditt ett tjog lokala skyddsombudsförmågor för att få det att se lite bättre ut.

  SvaraRadera
 13. Definitivt olämpligt att "skola in" nya skyddsombud i det här med gratismiddagar och finlirande där man får en vecka ledigt.

  SvaraRadera
 14. Kan ni inte läsa?????? Den är på 2x3 dagar och INTE en vecka!!!! Har ni överhuvudtaget sett kursplanen och vad man går igenom? Ta reda på fakta innan ni skriver!
  Håller dessutom med en föregående skribent:
  Hata på så hörs vi!

  SvaraRadera
 15. Hat och hat? Klart att människor är frustrerade när vi har med företag och organisationer som blockerar kommunikation, information och inflytande helt och hållet. Man genomskådar ju det här spelet för galleriet. Det är ju inte trovärdigt de ni håller på med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan inte hålla med dig boa. Där jag jobbar som bud så är det inte så. Kanske är det beroende på vilket företag och vilken avdelning man jobbar inom?

   Radera
 16. Företagen anställer tusentals helt maktlösa arbetare med tillfälliga antällningar och blufflöner. Och tidningsbuden går i årtionde efter årtionde till utläggsplatser utan minsta kontakt med arbetskamrater. Alla vet att det ser ut så här. Transportarbetareförbundet vägrar arbeta för samrådsgrupper för alla tidningsbud med betalda möten.Istället driver man ett långtgående samarbete med bolagen som inte gynnar tidningsbuden.

  SvaraRadera
 17. Det man döljer nu är deltagarlistorna som har hemligstämplats nu.
  Att det står veckokurser beror på att det är tisdag.onsdag,torsdag,
  Bolagsrepresentanterna ger sig oftast iväg på måndagen och gör sig efteråt en helg i stan.
  Även för de tidningsbud som deltar lär det oftast motsvara en veckas ledighet, eller har alla av dessa heltid?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem har du frågat om deltagarlistorna och varför? Buden jobbar måndag som vanligt, är lediga tisd-ons-torsdag och jobbar som vanligt på fredagen, personalass. eller regionchefer gör likadant. Så är det i vårt företag.
   Detta är fakta och inga antagande!!!

   Radera
  2. Det är ju väldigt intressant att veta vem vi betalar utbildningar för, skulle jag se som en del av anledningen, möjligen.

   Radera
  3. Så här går det inte till vanligtvis, det vet de som varit med i den här svängen.Skulle vi lägga fram alla uppgifter om de här kurserna skulle det förmodligen inte bli några fler, men vi är ingen kvällstidning och vill inte skada någon personligen.
   Varför vill man inte visa offentligt vilka som deltar i kurserna? Det tycker i alla fall jag är en bättre fråga att ställa sig.

   Radera
  4. Tidningsbud: Då måste jag jobba inom ett bra företag! Jag vet nämligen vilka som ska åka på kursen ifrån "vårt" företag. Det är två stycken nyutnämnda skyddsombud. Detta har tagits upp i såväl LMK som i CMK där det redovisas vilka som ska åka och varför. Har man en gång gått dessa kurserna så anses det att man fått sin grundutbildning och sedan går man på endagarskurser för att hålla sig uppdaterad om förändringar i lagstiftningen. Detta gäller alla, såväl bud som pers.ass och chefer.
   Jag vet inte hur det ser ut i övriga företag....men så fungerar det här!

   Radera
  5. Inom VTD har vi en facklig liten klick som stänger ute alla som inte ingår i den sammansvurna kretsen. Företaget hotas med stridsåtgärder om man från företagets sida pratar med andra än fackkretsen. Möjligen styrs det hela genom Stampen utan att VTD-ledningen är medbveten om detta. Det här är ett riktigt fult spel som verkar ha pågått under många år.

   Radera
  6. Det var ju tråkigt att höra! Det är ju inte så det ska fungera. Öppenhet måste finnas inom Transport, det ska ju inte vara någon klubb för inbördes beundran och absolut inte någon slags hemlig organisation!

   Radera
 18. Jag vill se listan om nån har den så lägg upp den gärna

  SvaraRadera
 19. får jag fråga en sak? Varför är det enda fackliga arbete som är intressant för Transports medlemmar när det är betalt eller gratis mat. Var är det riktiga fackliga arbetet?

  SvaraRadera
 20. mänskan är en girig jävel och tänker med plånboken och magen

  SvaraRadera
 21. Inget hemlighetsmakeri, jag skrattar på mig Man vill ju inte ens visa upp avtalet för fanken som alla tidningsbud jobbar efter. Är det nånslags kriminell sekt, eller???????????????????

  SvaraRadera
 22. Jadu, den här "lilla fackliga klicken inom VTD" som någon pratar om här finns egentliga bara i en persons egna fantasier. Personen i fråga har en personlig "beef" med förhandlingsombudet i Göteborg. Men men..

  Ni säger att deltagarlistorna är hemligstämplade? Då måste jag fråga, är det något som ni har fått besked om? "Deltagarlistorna är hemligstämplade!" Eller är det så då ni kan hitta det någonstans så är det samma sak som hemligstämpling?, känns ju mer som paranoia.
  Vad gäller ledighet så gör iaf VTD så att de som åker på utbildning har ledigt för de dagar som de är borta. Så "de fackliga" som tydligen är bovar, tjuvar på alla sätt har inga extra förmåner för att de åker på utbildning. (dom får iofs mat vilket kanske är en onödig lyx)Känns ju som skitsnack.
  Ni har ju i en tidgare artikel skrivit om skyddsronder och tyckt att det var dåligt att dessa inte utförs, håller med helt i detta men undrar då varför ni angriper de som ska vara med på dessa, dvs skyddsombud? Ja menar, hur kul är det att ta ett fackligt uppdrag när man blir angripen av arbetskamrater eller kollegor?

  Sen måste jag fråga dig som säger att "de fackliga" inte gör det riktiga fackliga arbetet, vad menar du då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du som tydligen känner till förhållandena på VTD, är det så att Stampen eller VTD skickar er på universitetkurser?

   Radera
  2. Eller att ni får gå sådana på arbetstid?

   Radera
  3. TAN har ändrat sin policy så att bara utbildningsansvariga i facket får se deltagarlistorna.
   Det är inte så svårt att se att bolagen helt öppet nonchalerar allt som kommer från t.ex skyddombud som inte är i händerna på företagen. samtidigt går det jättebra att sitta lagom mätta i magen med utsikt över stan och prata om miljöarbete och ditten och datten.

   Radera
  4. Och du skall tala om fantasier och paranoia. Hela arbetsmiljöarbetet på VTD är ju en enda skojareverksamhet, där de värsta tänkbara människorna står för den verksamheten.

   Radera
 23. Universitetskurser? Var har du fått det ifrån? Vad skulle det vara för kurser?

  Tidningsbud: Tror den bilden är lite missvisande, finns säkert bolag som gör så. Jag har bara insikt i ett, VTD, och kan nog inte hålla med om att det förhållandet råder där, om vi nu ska försöka ha en mer seriös debatt i frågan istället för hatahatahata. Ställ frågan till VTD och se om/vad ni får för svar.

  Se där, det var visst någon som tog åt sig..? =)Kämpa på B....!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ni sitter ju bara och lallar i er hemliga klubb, tro tusan att ingen har förtroende för facket, ni har er själva att skylla.

   Radera
 24. Enligt min mening isolerar sig Transport allt mer från tidningsbuden i gemen.Det är så stämningen är ute bland oss i verkligheten, tyvärr

  SvaraRadera
 25. Jag var en vecka på en kursgård (i o f sig tre år sen nu) och det var som ett litet internat med mycket mat och vilohem typ
  Man fick undervisning i hur bra facket är. det är bra om man vill ha ledigt och slappa

  SvaraRadera
 26. Så här skriver Erik Berg
  "Men hat finns av olika slag och det gäller att förstå skillnaden.

  Det finns ett hårt och kallt hat, ett hat som är likgiltigt inför andra och fyllt med förakt. Det är det hatet som talar genom kommentarsfälten när kommentarsfältherrar spyr sin galla över feminister och homosexuella, invandrare och fattiga. Det är det hatet som slår när män slår kvinnor och som skrattar när djur plågas till döds. Det är det hatet som drev Breivik och Peter Mangs till att skjuta barn. Ett hat fyllt av urskiljningslös ondska.

  Men det finns också ett varmt hat, ett hat som pulserar av den förbjudna kärlekens vrede, ett hat rött av den begränsade människans ilska mot det system som beskär, stänger inne, tystar ner. Det hatet är inte kärlekens motsats, det är ibland kärlekens förutsättning. Det är ett hat som är riktat mot det onda hatet. Det är ett hat som är själva bränslet för att göra upp med en orättvisa. Dess motsats är uppgivenheten, likgiltigheten, rädslan."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem är Erik Berg? För övrigt, de som talar om hat här, det är nog de som står för det mesta hat och förakt här i kommentarsfälten. De som hatar andra för att de vill se mer av inflytande i den här branschen.

   Radera
  2. Ja, de onda hatarna ondgör sig över att hatarna av orättvisa yttrar sig, vi skall vara tysta och låta förfallet ske.

   Radera
 27. Mycket onödig pajkastning. Jag tror att det har sin grund i att facket drar åt fel håll och har skaffat sig egna intressen som inte går i takt med vanliga tidningsbud

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pajkastning och pajkastning? Man måste ju ändå ha ett öppet förhållningssätt till saker och ting, utan dialog och kommunikation så kan man ju aldrig lösa några problem. Det är ju det som saknas, där vanliga bud får delta, utan att bli undanträngda i alla sammanhang.

   Radera
 28. Jo, särintressen kan man nog säga att facket har skaffat sig.

  SvaraRadera
 29. Fackgubbar VAD GÖR NI PÅ HOTELLEN EGENTLIGEN? Nere på "golvet" hör vi inte av er. Varför?

  SvaraRadera