Meddelande till buden

Ni är bland de sämsta i hela Sverige. Det föga upplyftande meddelandet skickar SMD till sina tidningsbud. 
                         
Buden på SMD "äger" nästan
halva Sveriges yta 

20 mars 2012
Det går allt sämre med utdelningen av lokaltidningarna och när det gäller veckotidningar är vi bland de sämsta, står det i meddelandet till buden. Man uppger t.o.m. att bolaget får betala böter till MTD (företaget som bl.a. har hand om veckotidningarna i hela landet). Varje gång vi har 3-4 reklamationer på samma abonnent under en tvåmånadersperiod får vi böta, skriver man.


Nu har företaget startat en tävling i veckotidningsutdelning och de regioner som är bäst, eller har störst förbättring, kommer att få priser. Statistiken över reklamationerna läggs ut en gång i veckan för de olika regionerna.
Man menar också att de "fina titlarna" inte får läggas utanför porten om man inte kommer in och att man skall räkna antalet tidskriftsexemplar innan rundan. 
Man bör åtminstone skifta om så att inte samma prenumerant blir utan tidning varje gång. Och har man veckotidningar över skall man, om det är möjligt, knalla upp med dem till kontoret under dagen, menar bolaget.

11 kommentarer:

 1. Jag trodde min filial i storstockholm var sämst i världen.

  SvaraRadera
 2. Hahah det är den nog inte, på tiden man börjar fundera på varför hälften är sjukskrivna och vikarierna bara kör en natt

  SvaraRadera
 3. Joakim Sundh fick för nåt år sen diplom av MTD för att Stockholm var bästa regionen i Sverige på att dela ut veckotidningar och tidskrifter

  SvaraRadera
 4. Man kan ju skoja med statistik

  SvaraRadera
 5. Fick 2 minuter tilldelat för 30HV,20HJO,10NyT,8TV,3LLB,1FOK,1BYG,3KYJ samt 25STF, så vad FAAN förväntar dom sig? Extra nogranna kan dom se sig i arslet om.

  SvaraRadera
 6. VTD har varit i full gång med statistik. Nu "tävlar" filialerna på vem som är bäst. Typiskt militärt mentalitet. Tabbar sig en så sänker han ner dem andra. Då blir dem andra sura på den stackaren och tar ut det på något sett.

  Och sen delar dem ut diplom till dem bästa filialerna. Tar kort och blir förebild för dem andra filialerna. Inget fel där egentligen. Men med tanke på hur statistiken inte alltid överstämmer verkligheten, så är det redan korrupt.

  Större filialer har i genomsnitt fler fel. Det räknar dem inte med i statistiken, now do they? No. Så en filial med bara svensktalande, äldre, rutinerade personer gör nog bättre ifrån sig med en filial på trettio distrikt. Och såklart många som inte kan svenska eller bra engelska, eller helt enkelt inte tar jobbet på största allvar.

  Inte lätt att fixa statistiken på en filial, om man nu är en FF som bryr sig om den, det vill säga.

  SvaraRadera
 7. ïnnan hade dom en tävling.Det var en trisslott till de bästa med minst reklamationer. Jag fråga en som vann om han vann något. Han svara inte alls bara tittade ilsket på mig

  SvaraRadera
 8. Hur vore det om man betalade buden och lät buden få inflytande över arbetet istället för att sitta och fundera ut en massa idiotiska tävlingar på kontoren

  SvaraRadera
 9. En sak som företagen inte ser är att vi (buden) är som blodet i en kropp. Vi är blodet som "levererar" till olika delar av kroppen. Missköter dem sig så tar hela kroppen stryk. Vi är deras blodslina, bildligt talat. Försvinner vi kommer dem att dö ut. Sakta, men dem kommer att dö.

  Vi har en sådan viktig OCH oviktig roll, på en och samma gång. Frågan är då: Varför missköter företagen deras "kroppar"? Påminner lite om en som är drogmissbrukare. Pengar i detta fall. Man tänker inte på att kroppen tar stryk. Och sedan är man helt slut. Dags att gå på rehab, företagen, eller?

  Intressant, va?

  SvaraRadera
 10. På min arbetsplats vill de inte ha kvar några bud någon längre tid, egentligen, de gamla är en propp i systemet, de vill ha nya "löpare" med jämna mellanrum för att kunna fortsätta och driva sitt system, bara kontorspersonalen ska va samma, buden ska "brännas".

  SvaraRadera
 11. "Ni" är bland dom sämsta i landet skriver SMD-ledningen till oss tidningsbud. Snacka om inkompetenta nötter till chefer som vill alienera sin i särklass viktigaste resurs och som hela verksamheten bygger på.

  För mig gäller att i 99% av missarna jag gör med veckotidningarna så beror det på en för tillfället uppstressad arbetssituation med reklam, adresserade kuvert och många titlar att hålla reda på samtidigt som man går omkring och är småförbannad hela tiden för att man vet att man inte får betalt för extrajobbet. Så ett tips till cheferna är att åtminstone skriva "VI" angående reklamationerna.

  SvaraRadera