Ålderdomshem mer poppis än facket


             28 juni 2012
Ålderdomshem får högre betyg än facket. För några dagar sedan kom en nöjdhetsundersökning som ger låga siffror för facket. Många anser att avgifterna inte är prisvärda och att avtalen inte håller måttet. När det gäller klagomålshantering är resultatet alarmerande, enligt SKI som gjort undersökningen.


Var tionde medlem har haft anledning att klaga och hanteringen är under all kritik, skriver de i sitt pressmeddelande.
Det är 1.200 fackföreningsmedlemmar som intervjuats under maj månad och bl.a. fått ge ett betyg  mellan 0 och 100 på hur nöjda de är. Det samlade branschresultatet för fackföreningarna slutar på 58,6. Det räknas som mycket svagt.
Om man ser till andra aktörer så ligger de flesta mellan 60 och 75 i den senast gjorda undersökningen, Nordea får t.ex. över 70, Dagens Nyheter 67 och ålderdomshem  64.
Det är sex fackförbund som har fått egna siffror, men inte Transportarbetareförbundet. Det visar att Metall och Handels ligger lite bättre till med runt om 60, medan Kommunal med sina 54 ligger på samma nivå som kronofogden.
Facket SKI

2 kommentarer:

  1. Det är medlemmarna själva som ska se till att facket blir bra.Den här sidan verkar då mest syssla med att "slänga ved på brasan".

    SvaraRadera
  2. Medlemmar kan inte göra något så länge de motas ut av egensinniga förtroendevalda som i princip väljer sig själva in på alla poster, och sedan inge gör ett skit.

    SvaraRadera