Diskrimineringen på TAB/SMD


           1 augusti 2012
Tidningsbudet som bl.a. kallats för "ryssjäveln" på sin arbetsplats på SMD/Tidningstjänst får inget stöd från Diskrimineringsombudsmannen. 

Den nya cykeln lämnades till
chefens dotter.
Efter ett halvår avslutades utredningen utan åtgärder p.g.a. bevissvårigheter.


Man menar att ord står mot ord när det gäller den etniska diskrimineringen. Andra former av övergrepp tar nämnden inte ställning till.
 I sin anmälan berättar han om hur han förnedrats  av den kombinerade områdes- och nattchefen på den plats där han jobbar. Han berättar också om hur den nya elcykeln som han skulle få efter ett mordförsök lämnades över till chefens dotter.

För att överleva försöker jag tänka på arbetet som tidningsbud genom att minnas de dagar då det varit en vikarie som jobbat i hennes ställe, menar tidningsbudet.
Chefen har alltid noga betonat att han är värdelös och skall göra som hon säger, annars får han sparken.
Hon har kört ut tidningarna på natten, men ibland tar hon inte med hans tidningar för att "det blir för tungt". Hon har då sagt.." du skall stå här och vänta precis så länge jag vill att du skall göra det. "
Det som till slut fick honom att anmäla var när hon inför förra julen sa att han inte kan ta ut sina sparade semesterdagar vid julhelgen eftersom han är ryss. Själv var hon ledig över julen, liksom flera andra tidningsbud på platsen.
"Jag har alltid försökt att göra henne till viljes men det har gått för långt".


Han utsattes för ett mordförsök. En natt hörde han hur en bil varvade upp bakom honom. När han såg sig om kom en bil med hög hastighet rakt mot honom. I sista stund lyckades han kasta sig av elcykeln, som demolerades totalt och släpades med en lång sträcka.
Nattchefen krävde att han skulle göra färdigt utdelningen och uttrycke ett mycket starkt missnöje när han gick hem på uppmaning från polisen. Därefter fick han vänta länge på att få en ny elcykel
Men när den till slut kom tog den aktuella chefen cykeln och gav den till en av döttrarna, som jobbar som tidningsbud.
Företagets dåvarande VD säger att man har regler som förbjuder diskriminering, men han har inte haft någon kontakt med det aktuella budet. Däremot säger VD:n att det "hör till saken" att budet har en religiös övertygelse och att han kan ha försökt övertyga andra om den på arbetstid. 


Vi har uppgifter om övergrepp också från ett annat av Tidningstjänst arbetsställen, men det är upp till tidningsbuden att avgöra när en publicering skall ske. 

11 kommentarer:

 1. Spionkamera. Spela in nattchefen vid ett flertal tillfällen, och presentera beviset. Kan se ut som en klocka, penna, eller en knapp. Kostar inte allt för mycket heller - väl värt resultatet och häpnaden från nattchefen.

  Äckligt hur sånt kan pågå. Hade detta hänt mig så hade det slutat vid första ordet från nattchefen. Jag tar ej sånt skit från någon. Men det är tyvärr makten dem har genom att kunna sparka budet, som faktiskt behöver pengarna. Lite som en slav. Man måste göra allt herren säger.

  Blää.

  SvaraRadera
 2. Det har blivit så här tror jag i ala fall för att det är de som är underst i samhället som tagit jobbet och man har vant sig vid att man kan behandla oss hur man vill. Vi bör ta alla dessa ligister i kragen och lära dem veta hut en gång för alla.Det finns mängder av dem där ute i företagen

  SvaraRadera
 3. Bara några procent av befolkningen är psykopater men hela 20% av cheferna är det. Och där har du en stor del av problemet eftersom det ofta rör sig omchefer på mellannivå och arbetsledare. Jag har råkat ut för flera såna, ofta kvinnor, och fått höra en hel del, som: "det gäller för dig att behålla jobbet" och fått köra lastbilar som saknat nödvändig säkerhetsutrustning (krokar för spännband) trots att hon visste att jag hade virke som terurlast vilket hon inte talade om för mig. Anledningen? Hon och en annan chaufför trodde att jag skulle ta över "hans" körning och "hans" bil och förstod inte att åkeriägaren ville att jag skulle lära mig rundan så de saboterade så mycket som möjligt så det blev en säkerhetsrisk, och det är typiskt för psykopater att inte bry sig om nånting, om företaget, dess rykte och anseende och andra människors säkerhet. Ofta får de saker att fungera för att de är manipulativa och värderas därför hägre än "vanliga" anställda och skyddas in i det längsta av högre chefer. Även om det de gjort är oförsvarsbart för det tar ju tid att ersätta de. Jag har många fler exempel och har faktiskt själv blivit utsatt för ett antal mordförsök (bl a knipsat bromsrör på bilen) och trakasserier som att de flyttat lastbilens förarsäte och sen stängt av strömmen eller nåt så att justering omöjliggörs och jag får en urusel sittposition. För att nämna några saker.

  SvaraRadera
 4. Vår bransch är nog lite speciell också,det är nog mer än 20% alla gånger.När det är mordförsök bör polisen kolla upp det mest näraliggande,oftast är det där som de skyldiga finns.Vem vill köra över ett tidningsbud cykel.

  SvaraRadera
 5. Det är så det är i den här förruttnade världen. En del ska ha allt, andra ingenting, andra får inte ens sätta upp ett tält eller finnas till nånstans
  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10059264

  SvaraRadera
 6. Chefen är medlem i en främlingfientlig grupp på facebook som förföljer, fotograferar och sätter ut oskyldiga mänskor som förbrytare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns det en sådan grupp? Vad heter den?

   Radera
  2. Det är en lokal rasistgrupp på platsen, som fungerar ungefär som ett slags medborgargarde fast på facebook.Skriver typ så här;"tjyvsrna står på hemköpsparkeringen; Nu har pappa laddat bössa; skut dom jävlar då; 12ans hagel står brevää sängah; gött dä pontus; snuten spana men gjorde inget; typiskt;det är ett par russar tror jag; det är polaker; det är engelska regskyltar o.s.v. i den stilen

   Radera
 7. Kan du länka det där påståendet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://bergslagen.etc.se/nyhet/medborgargarde-forfoljer-bulgariska-barplockare

   Radera