Ägare: Skånsk tidningsdistribution

4 april 2013
Cheferna och tjänstemännen på Tidningsbärarna har ett eget hemligt semesterparadis, en mångmiljonvilla på rivieran ägd av det franska företaget Skansk Tidningsdistribution.

På sluttningen ovanför den lilla staden Peymeinade ligger Tidningsbärarnas franska rivieradröm. Hit åker cheferna för att sola sig och spela golf i vårvärmen.
Det är det man kallar för personalvård på Tidningsbärarna.

Chefredaktörer, direktörer och höjdare inom mediebranschen är också välkomna att åka ner för att semestra, ta en golftur eller hålla sammankomster när lusten faller på. Men tidningsbuden är naturligtvis portade.

På franska rivieran flockas kändisar, kungligheter och miljonärer sen många år tillbaka och de gamla husen på kullarna har fått lyxinredningar och pooler.
Och hit drogs också cheferna på Tidningsbärarna som 1998 inhandlade en stor villa med swimmingpool på ett långfristligt lån, belägen ett par mil från kändisstaden Cannes. 
Med en stor tomt med palmer, fikonträd, höga cypresser och enar.
Här har dom utsikt över kullarna runt den lilla staden Peymeinade.
På några mils avstånd finns det femton golfbanor. Gourmetrestauranger, vingårdar och lantkrogar ligger tätt.
Villan är inte deklarerad alls i Sverige, den ägs av det franska bolaget, Skansk Tidningsdistribution, vars enda verksamhet är att äga semesterhuset i Peymeinade. Jag tror inte att det är ett upplägg som skulle godkännas om det vore känt av svenska skattemyndigheter.
För ett antal år sedan kritiserades bolaget av bl.a. dåvarande chefredaktören för Sydsvenskan som ansåg att det var omoraliskt och oetiskt att hålla semesterhus för cheferna. Men året efter lämnade han tidningen.

Det finns fler alternativ för tjänstemännen på tidningsbärarna.
Längre söderut äger Skånsk Tidningsdistribution en lägenhet i den spanska lilla kuststaden Altea, strax norr om Benidorm på Costa Blanca. På högsta våningen med magnifik utsikt över medelhavet och hamnen i Altea ligger miljonlägenheten i kvarteret Les Piteres. Med en stor terrass som vetter mot havet.

7 kommentarer:

 1. "Men tidningsbuden är naturligtvis portade."

  - Rang. Status. Hierarki. Ett "vanligt" tidningsbud anses som en soldat. En sådan som stupar i fältet.

  "För ett antal år sedan kritiserades bolaget av bl.a. dåvarande chefredaktören för Sydsvenskan som ansåg att det var omoraliskt och oetiskt att hålla semesterhus för cheferna. Men året efter lämnade han tidningen."

  - "Lämnade tidningen...?" Hmm. Eller fick han sparken. Man får ej kritisera gottegrisarna. Annars mals man ner och blir till godis.

  Det kommer aldrig att bli annorlunda, så länge pengar talar. Varför dem ibland väljer att ha såna ställen i utlandet. För andra lagar kommer in i spelet. Och det kommer alltid att finnas dem som gottar sig lite mer på världens axlar. Ger man dem den makten tar dem den som från en bäbis.

  Men trevligt att veta lite om hur cheferna chillar medan vi trillar, ;)

  SvaraRadera
 2. Säkert en doft av välbärgad direktör i detta chateau. En gång direktör alltid direktör!

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen illa ställt.Motiverad att slita ut sig knappast

  SvaraRadera
 4. Kära tidningsbud, sök nytt jobb! Eller bilda en ny fackförening! Allt annat är slöseri med tid och liv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som uttrycket lyder... 'Det är lättare sagt än gjort.' I dagens samhälle behövs pengar, och säger man upp sin inkomst, ja, gissa vad. Jo visst är det ätt slöseri, men många andra jobb är det med, om man tänker till egentligen.

   Utnyttjande har gjorts under det hela mänskliga historian. Det vi pysslar med är inte utlämnat till det ödet. Vad man egentligen måste göra är dra ut roten, och lägga ut nytt säd som växer från en BRA grund. Det räcker inte med att göra sig av med personerna på topp. Det skulle vara som att dra ut ogräs, men dem kommer tillbaka varje år.

   Byt ut jorden, dra ut rötterna en meter ner. Det behövs.

   Radera
  2. Nej, det behövs inte pengar du lever i en lögn. Du kan få tag på mat och husrum precis vart du vill, det är du som inte ser verkligheten med egna ögon. Du lever i ditt eget slaveri. Det är enkelt, bli en kristen anarkist och du kommer märka att människor finns där för dig och att du inte behöver varken stater eller företag.

   Radera
 5. Cheferna åker ner och kollar tjurfäktning, det känns gott.Tjuren är precis som tidningsbuden hemma i Svedala.

  SvaraRadera