Europeiska transportfederationens kongress

Sexskandalen i Odessa diskuterades inte i Berlin

9 juni 2013
Det var över 400  funktionärer från olika länder som samlades till den Europeiska Transportfederationen, ETF:s kongress på hotel Estrel i Berlin i förra veckan. En hel del av dem påtagligt välmående.
Man var överens om att situationen försämras för varje dag för Europas transportarbetare med lönedumpning och privatiseringar av de allmänna transporterna.

Svenske Lars Lindgren valdes återigen till president för ETF och tronade på podiet med olikfärgade slipsar för varje dag. Hotel och konferensanläggningen Estrel är Europas största lyxanläggning för företagsmässor och konferenser.
Det är något som lockar till sig sexindustrin. 
I samma kvarter, Neukölln i Berlin, finns ett femtiotal bordeller och strippklubbar.
Men kongressen kunde ha diskuterat egna sexproblem. 
ETF klarade sig med blotta förskräckelsen undan skandalen i Odessa som Tidningsbudens Nyheter kunde avslöja tidigare i år. Vi beskrev hur Transport i Ukraina arrangerade en stor tillställning med över tusen tonåringar och ungdomar på en sexanläggning i trafficking- och maffiastaden Odessa. Man satte upp reklamskyltar för Internationella Transportfederationen framför strippstängerna. Och en bild från tillställningen visar en äldre fackföreningsledare som talar till ungdomarna i kostym och slips med skylten "Strip club" bakom sig. 
Nu behövde inte delegaterna på ETF-kongressen diskutera frågan eftersom det inte fick någon spridning utanför vår lilla webbsida. Men man tvingades tidigare i all hast ta bort alla bilder från tillställningen på sin nyhetssida. 
Bakgrunden är att tiotusentals tonåringar och kvinnor transporteras ut från Odessa, ut i Europa för att säljas på sexmarknaden. Och en del av dem hamnar i samma kvarter som den stora lyxkonferensanläggningen, där ETF höll sin kongress i Berlin. 
Här kan man se en presentationsfilm på youtube för sexanläggningen där Ukrainas Transport anordnade sin tillställning i Odessa. http://www.youtube.com/watch?v=ay942OM3w6k

1 kommentar:

  1. Finns egentligen inget att kommentera om saken. Makt/Sex/Pengar göder sånt här. Och kommer att fortsätta, så länge folk är desperata efter jobb och inkomst, kommer dem också att arbeta för människor som finns i den här artikeln.

    Det skulle krävas en fundamental omstrukturering av samhället; hur folks värderingar uppskattas, hur pengar fungerar eller kanske ett helt nytt system, skulle krävas för att förbättra något från grund och botten.

    Det som händer här är att vi drar i strån, och sedan hoppas på att gräsmattan ska försvinna för evigt. Funkar nog inte så. Tragiskt nog.


    Och att byta ut en person för en annan fungera inte heller. En "snäll" person skulle bli korrupt, för snälla personer överlever inte i höga maktpositioner - dem är där av en anledning.

    SvaraRadera