Tidningsbudens ö

3 september 2013

Tidningsbudens ö.
Tidningsbudens "Saltkråkan" i Stockholms skärgård såldes bort. 

Det var egentligen ingen egen ö som Tidningsbudsfonden, Tidningsdistributörernas Sociala Trygghetsfond ägde, utan en del av Björkö-Arholma, men med en egen udde, Kattögasudden - med en liten brygga och stränder.

Mitt emellan Barnens ö och Saltkråkan

Här låg tidningsbudens ö. Platsen är Stockholms norra skärgård i Norrtälje kommun, mitt emellan Barnens ö och Saltkråkan. Adressen var Stärbsnäs 10-18 och hela fastigheten kallas Stärbsnäs 1:28. De fem stugorna var moderna och byggda 1985.
Ett unikt och exklusivt läge som genomgått väldigt stora prishöjningarna under de senaste årtiondena.
En av stugorna på Björkö
Stugorna låg nära varandra (se den övre kartan) och inte vid vattnet. Men att överhuvudtaget ha en stuga på någon av de här öarna anses idag inte vara något för vanliga människor.
År 2009 såldes helt plötsligt alltsammans bort till två miljonärer från Stockholm.  Köpeskillingen var 7.200.000

Ett år tidigare, i april 2008, såldes de fem tidningsbudsstugorna vid Nedre Golfvägen vid Isabergs golfbana, i Hestra, Gnosjö kommun i Småland med beteckningen Nissafors 1:207-1:211. Köpesumman var 2.700.000 och köpare var Isabergs golfklubb. 
Sammanlagt såldes fastigheter för 9.900.000 åren 2008 och 2009. 

Vart pengarna tagit vägen är okänt

I och med att Stärbsnäs och Isaberg såldes återstår idag bara stugorna i Bohus och två alternativ till, som båda är vintersportorter med liftar och slalombackar. Något som kan verka förvånande med tanke på att de flesta tidningsbud har semester bara på sommaren.
Men hur den hemliga styrelsen i Tidningsbudsstiftelsen tänker är det svårt att få något grepp om. På arbetarsidan och Transportarbetareförbundet är det alltid ungefär samma grupp personer inblandade och de lämnar ingen information om vad som händer.

3 kommentarer:

  1. Och varför de inte lämnar någon information det får man alltså själv räkna ut, elller????

    SvaraRadera
  2. å varför är styrelsen hemlig?

    SvaraRadera
  3. Stiftelsen är inte under offentlig kontroll och transport vägrar lämna uppgifter om verksamheten. ordförande i styrelsen har i alla fall tidigare i många år varit mannen till höger på bilden,mannen till höger på bilden, Björn Ericsson. Dessutom ingår visst tre hemliga från bolagen och tre hemliga från Transport.

    SvaraRadera