Transport och druiderna


12 november 2013

Svenska Transportarbetareförbundet sponsrar societetssällskapet Svenska Druidorden.
hemliga ceremonier har ordföranden för Transportfacket i Malmö dubbats till en av de högsta graderna i det frimurarliknande sällskapet.


Druiderna är ett stängt ordenssällskap där man måste uttala det hemliga lösenordet för att få bli insläppt i ceremonilokalen som kallas Lunden. 
Det är företagare och personer med en framskjuten ställning som håller ceremonier och äter - och inte minst dricker, tillsammans. Endast män kan bli medlemmar.
Vid de viktigaste mötena är den högste ädelärken klädd i riddardräkt medan övriga bröder är klädda i svarta frackar.
Druiderna kommer från den keltiska kulturen, där druiderna var ett slags prästerskap. Det var en kultur som innehöll mycket naturmystik, men också speglade ett starkt hierarkiskt samhälle. Där de lägsta offrades och dödades i olika ceremonier för att blidka gudarna och ge prästerskapet högre status. Det finns också uppgifter om att prästerna ägnade sig åt kannibalism under ritualerna.
Dagens överklassorden har inte mycket gemensamt med den gamla keltiska kulturen. Men ritualerna skall inge en känsla av att de är ett slags högre stående prästerskap i samhället, en elit.
I dagens samhälle ägnar de sig mest åt att klia varandras ryggar och ge varandra förmåner -och inte minst äta och dricka tillsammans. Naturmystiken och de dramatiska ritualerna har förvandlats till ett rollspel för att stärka broderskänslan mellan äldre män som har en framskjuten plats i samhället. Bröderna får högtidligt svära att alltid vara fullständigt lojala mot Druidsällskapet.

På en lokal sida för en druidorden i Skåne står Svenska Transportarbetareförbundet angiven som sponsor tillsammans med olika företag.
Och nuvarande ordföranden för den största Transportavdelningen i södra Sverige erhöll den s.k. druidringen redan 2008, vilket visar att man är en "högre broder" i församlingen.

Vi har tidigare skrivit om hur den man som tidigare var tidningsbudens fackföreträdare i västra Sverige, numera är den högste ceremonimästaren i Odd Fellows överklassorden i Göteborg.
Här kan vi alltså se hur en hög facklig företrädare i Skåne är uppknuten mot Druiderna.
Samtidigt är Tidningsbärarnas högste chef idag mycket aktiv i ett annat liknande och mycket märkligt societetssällskap i Skåne. St: Knuts gillet. 
Tidningsbärarna är kända för att sponsra olika golfbanor och golfarrangemang. Golf är naturligtvis också druidernas favoritsport, de har bl.a. något som kallas Druidordens riksmästerskap i golf. 

6 kommentarer:

 1. Deras hemsida ser väl inte proffsig ut iallafall, men menar du denna artikel med en 'konspiratorisk' ton? Det jag tänker på en är pyramidhierarkin: vi (tidningsbud) är lägst på den pyramiden, och dem är på topp. Att vi får smulorna medan dem gottar sig på topp från allas hårt arbete.

  Tyvärr kommer man bara att kunna skriva sån här artiklar, och inget nytt under solen kommer att ske om inte man gör något realistiskt. Som att ändra avtalen och ge position åt folk som faktiskt bryr sig. För många på topp är psykopater som inte vet om medkänsla och empati, men hellre om status och pengar.

  Visste inte att dem här fanns, så tack för artikeln.

  SvaraRadera
 2. Det är fan tragiskt.Om det blir konspirationteorier om dom här gubbarna så får de fan skylla sig själva

  SvaraRadera
 3. Kan ni länka till den sidan ni hänvisar till? Hur vet ni så mycket detaljer om det är ett stängt sällskap? Vad menas med stängt?

  SvaraRadera
 4. Nevermind, jag hitta den

  SvaraRadera
 5. Att Druid-Orden skulle vara en överklass-orden är helt fel. De bröder som finns med är från väldigt många olika yrkesgrupper bla industriarbetare, lokförare, kommunalarbetare, mm. Det kan vara svårt att komma med eftersom vi "bara" är 5000 medlemmar i Sverige som kan rekommendera dig, men du kan även ansöka om medlemskap i orden via hemsidan druidorden.org. Vi är klädda i frack eller kostym beroende på vilken typ av möte som vi har. Druid-Orden är bildat i London 1781. Man ville skapa en lugn plats där man hade en chans att återhämta sig från dagens stress, vilket lever kvar ännu idag.

  SvaraRadera
 6. Det är deras jobb att misshandla barn, man gör så med besvärliga barn, säger Transportarbetarnas ordförande i Sydskåne, medlem i den hemliga överklassekten Svenska DruidOrdern
  Det är rätt att misshandla besvärliga personer

  SvaraRadera