Tidningsbuden blir brevbärare åt Schenker

29 januari 2014
Tidningsbuden skall bli Schenkers brevbärare och dela ut småförpackningar och brev som ryms i brevlådan och inkastet.
Distributionsbolagens samlingsföretag MTD har skrivit kontrakt med den tyska transportjätten DB Schenker om en ny brevtjänst som skall lanseras i Sverige. 


"Schenker brev" skall komma igång för fullt över hela landet till våren och sommaren.
Bolaget är Europas största transportföretag och i Sverige har de köpt upp f.d. Bilspedition.

Resultatet kan bli att stora mängder småförpackningar bl.a. från auktioner på Tradera och mindre saker som säljs genom e-handel, skall ut tillsammans med tidningarna under natten. Maxvikten blir två kilo, och de får vara högst 90 cm. när man lägger ihop bredden, höjden och tjockleken. 
Schenker har sedan tidigare ett avtal med Tradera och erbjuder traderaförsäljare bättre priser på paketförsändelser. Och frakten kan bokas redan på nätet.
Schenker går ut med att breven, till skillnad från Postens brev, skall vara spårbara. De skall vara framme innan klockan 7 på morronen -senast tredje dagen efter inlämnandet. Och delas ut även på helgen. 
MTD skriver i sin reklam för tidningsbudsutdelning att brevbärarna vilar sig hela helgen, men det gör aldrig tidningsbuden. Med tidningsbuden kommer breven fram billigare, oftare och tidigare, enligt MTD.

Schenker har 1600 ombud i affärer och kioskbutiker. Både Schenker och DHL konkurrerar redan för fullt med posten om e-handelns paketförsändelser. Men när de gäller småsaker, som köparen eller mottagaren vill ha hem utan att gå till ett utlämningsställe, har posten idag en monopolställning. 

Redan i höstas gick MTD ut med att man under 2014 kommer att gå in i två nya projekt med brevutdelning.
MTD menade då att ett av projekten snabbt kan komma upp i stora volymer. 
Man skall också öka volymerna med s.k. industriell post. Flera distributionsbolag har dessutom säljare som försöker ta in lokala utdelningar. 
Samtidigt har man efter lång tids påtryckningar fått Herenco och Hallpressen att ta sig an tidskrifterna. Därmed tror man att fler tidskriftstitlar skall gå ut med tidningsbud eftersom den s.k. vita fläcken runt Jönköping är borta.

Kommentarer

Anonym sa…
Och såklart får vi inget extra för sånt extra vi måste hålla reda på vår runa om nätterna. Sortera får vi inget för heller. Extratid - om man är lyckosam. Inte får vi heller statusen av att vara som posten, utan titeln är fortfarande tidningsbud, även om vi delar viktigare saker, plus att det är på natten, med gräsligt OB.

Nepp, jag tänker iallafall fylla ut extratid på ALLT extra arbete. Rätt skall vara rätt.
Anonym sa…
Hur fan har dem tänkt sig detta då distrikten blir större? Det kommer bli rätt så jobbigt för bud i längden, och jag ser att flera bud kommer lägga av efter ett tag. Känns som om företagen skjuter sig i foten med att göra distrikten större, lasta på mer småsaker, etc.
Anonym sa…
Snacka om att skjuta sig i foten.Dessa brev måste ju fungera perfekt annars sjunker Scenkers varunamn som sten. Med dåliga löner och skabbig organisation på många håll är det en jävla risker för problem.Både med tidningarna och breven framöver.Snacka om risker.Brevbärare mitt i natten med ett ob på 8 spänn.
Anonym sa…
Vikken härlig överraskning att få tvåkilos prylar indunkade på hallgolvet två på natten
Anonym sa…
Tidningsbuden krossar postverket.Plaschhhh
Anonym sa…
Schenker, DHL och DSV har mest paket som är större än ett brevinkast, så jag tror inte att det blir så mycket. Men det är klart, börjar de konkurrera med posten blir det väl fler försändelser. Det sämsta är att vi inte får betalt för extratiden. Det är ett avtalsbrott för de borde ge oss extratid 1, sen får vi BEGÄRA extratid 2 om tiden de har satt inte räcker till. Herenco räknar med att du delar ungefär 75 tidningar per timme, så om du har 20 försändelser extra nån dag i veckan borde de ju lägga på några minuter extratid 1. Men det gör de alltså inte.
Anonym sa…
Man trycker in det på telefonen när man delat ut det,menar dom det med spårbart..Då får mottagaren ett sms där det står ditt brev från xx ligger nu inslängt på golvet i din lya på xx våning lägenhetsnummer xx.
Anonym sa…
Nej, jag tror att de menar att mottagren kan spåra det, så kallat track & trace.
tidningsbud sa…
På en del håll har man redan börjat med Schenker brev.Det är Buzzador som skickar ut varuprover till sina s.k. buzzadorer
Anonym sa…
Fan vad ni är gnälliga det väl förbannat bra att vi kan behålla jobben när tidningarna försvinner i en allt snabbare takt
Anonym sa…
Om jag tolkar er rätt skall vi ha mer och mer betalt för att göra ingenting kom igen. Jag behöver jobbet
Anonym sa…
Jag har på min trakt tappat från 340 tidningar till 220. Det går åt helvete snart blir jag av med min inkomst om de inte lyckas sälja in mer så tackför vaubreven vilket kanske säkrar mitt jobb, ( JAG ÄR BAKOM DE TRE SENASTE INLÄGGEN)
Anonym sa…
Jag igen nu får det vara nog med gnället. Jag behöver pengarna och vi har inte uselt betalt om jag jämför med kompisar som jobbar i hemtjänsten har vi nästan 50 spänn mer per timma även om räknar med OB
Anonym sa…
Men de jobbar oftast mer än 2 rimmar per dag. Och de jobbar inte 6 dagar i veckan. Så i slutändan har de mer i plånboken än oss ändå.
Anonym sa…
Dax att klämma dit bolagen.De har inte förtjänt nåt annat
Anonym sa…
Så nu skall Posten börja konkurera med sig själva???
Tidningstjänst AB är ju ett helägt dotterbolag till PostNord (som äger både Posten och TAB, och typ mer än halva Sverige är det TAB som står för tidnings och MTD-utdelningen.....
Anonym sa…
Tänk om i utnyttjat vår styrka och satt tidningsgubbarna på pottan genom att inte dela ut för snusklöner.Då hade vi haft GODA FÖRHÅLLANDEN.Se på hamnarbetarna
Anonym sa…
Så vi ska lägga oss på knä- för att DU anser att DU får pengar i DIN ficka och att DU vill stå på bolagsgubbarnas sida och utnyttja och slå ner arbetarna
Anonym sa…
Inte bara det. Nu börjar det snart bli frågan om ni inte skall byta kollektivavtal eftersom ni blir mer och mer brevbärare och mindre tidningsbud. Frågan bör väl snart lyftas?
Anonym sa…
Finns ingen anledning till det eftersom det redan finns en skrivelse i vårt avtal gällande adresserade försändelser.
"Detta avtal omfattar arbetstagare vid Medieföretagens medlemsföretag som i huvudsak arbetar med distribution av tidningar samt adresserade och oadresserade försändelser."
Anonym sa…
Visst alla spyfärdigt trötta på transport med sitt sjuka översitteri, men dom är tydligen vårat öde.Transport skulle aldrig släppa oss, de är magnum penningkåta och gör allt för att få in mer i kassan. Vi bär deras dödsmask livet ut
Anonym sa…
Så bra att de täcker in allt. Men det handlar om att ha medlemmarna också. Kanske dags att se över era avtal mot de som finns på andra förbund med liknande verksamhet. Det är väl medlemmarna som bestämmer? Så visst går det att byta förbund men då skall det vara en enad skara.
Anonym sa…
Tyvärr tror jag att arbetsgivarna är överens om att de har ett bra samarbete med Transport. och med så få medlemmar blir det nog inget. Menar du Seko då eller? Finns det fler?
Anonym sa…
LO kanske kan göra nånting, men då måste vi först bevisa att Transport inte förvaltar våra intressen på ett tillfredsställande sätt. jämför man med andra avtal så är det nog svårt att bevisa. Tycka är en sak, bevisa en annan. Är det nån som har argument som håller?
Anonym sa…
Jag ser då aldrig några argument som håller bara massa kverulanter som knappt klarar av arbetet som tidningsbud och som inte är medlemmar utan bara åker snålskjuts på de som är medlemmar och ser till att det finns avtal. Tycker att de som inte är medlemmar skulle får förhandla själva så får vi se hur högavlönade de skulle bli efter ett tag. Parasiter som inte fatta något alls.
Anonym sa…
De som inte klarar av jobbet som tidningsbud sätter sig i fackliga positioner och håller nere våra löner och äter sig trinda och feta på medlemmars bekostnad.
Anonym sa…
Märkligt att tidningsbud är det jobb som har den högsta persaonalomsättningen i Sverige om de fackliga förhandlarna är så bra.Nej detta är rent skitsnack.Vi har aldrig haft en enda facklig representant värd namnet.bara en samling egoistiska nollor som sitter och pratar skit bakom ryggen och nedvärderar de som arbetar.
Anonym sa…
Om nu alla fackliga är så dåliga. Varför går inte medlemmarna och byter ut dem på årsmötet? Det är ju ett ypperligt tillfälle att byta ut era "dåliga" förtroendevalda. För så länge de blir valda så är de väl ändå något att hänga i granen?
Anonym sa…
Det är ju en liten rötäggsgäng som röstar in varann.
Anonym sa…
Men om nu missnöjet är så stort bland så många som det borde vara om det är som ni säger så kan väl inte en liten röräggssamling kunna hindra er om ni har något att komma med? Det har väl hänt ofta att man bytt ut styrelser i fackliga sammanhang! Kanske är det så att ni har väldigt lite att komma med som övertygar andra om er förträfflighet? Men en sådan tanke kanske ni inte vågar tänka? Näthatare finns det alltför gott om tyvärr! Tangentbordskrigare...
Anonym sa…
Vill du att jag ska agera i stället för att försäka övertala er att göra det rätta? Hur ska ni undgå hlevetets eldar?
Anonym sa…
Ni som sitter år efter år och inte åstadkommer särskilt bra saker för det stora kollektivet, är det inte dags att ta timeout. Låta andra friska, inte så sjukligt fackligt indoktrinerade själar ta över. Personer som klarar av att utföra det yrke man företräder.
Anonym sa…
Ja visa att ni kan ta ansvar!
Anonym sa…
En del a dessa har ju redan kastats ut.Och isst finns det valda som är för oppositionen.men med en sinnesjuk organisation och ett dåraras herravälde inom facket.Ständiga hotelser,avvskedanden,folk tvingas byta till sämsta området, hotas till livet.Han springer med knytnäven upp i käften på folk.T.o.m. sektionordföranden hotas ständigt med avsked av läggen
Anonym sa…
Du hånglar med storgubbarna och får betalt med både det ena och andra
Anonym sa…
.. Däremot har text från tidigare avtalsperiod av misstag kommit med. Exempel är §3 mom 1. Där har tredje stycket har fallit bort, vilket handlar om att lokal överenskommelse kan träffas om schemaläggning för arbetstiden måndag t.o.m. söndag.
Även §4 mom. 3.4 är inaktuell. Texten som gäller "kvarten" ska inte finnas med överhuvudtaget, vilket den gör i den felaktiga upplagan. Det kan finnas ytterligare fel, men detta kommer att rättas till i det nya utskicket.
Vi beklagar givetvis detta! Vid frågor om avtalet, vänligen kontakta din lokala avdelning. (slut citat Transports hemsida)

Någon föreslog.timeout.Det skulle nog vara en bra idé ändå, eller hur?
Anonym sa…
http://postguiden.se/s/70027/

tradera http://postguiden.se/s/70028/
Anonym sa…
Detta visar bara att priserna dumpas än mer på marknaden och att utrymmet för löneökningar blir obefintligt.
Anonym sa…
har gått på alla avdelnings möten blev även nominerad för flera olika förtroendeuppdrag men fick aldrig någon chans att komma in för att en och samma gäng röstar varandra och håller varandras rygg och om skitsnacket bakom ryggen är inte värd att diskutera . Situationen i tidningsbuds sektionen i avd 5 ser ut så här senaste 15 år sedan min första möte . Samma gäng av ca 20 personer som jobbar bara in i stan som spring bud representerar övriga 2000 tidningsbud i Sthlm av dessa 95% bilburna och bil beroende tidningsbud .
Anonym sa…
Ni i Stockholm är snart välkomna till en ny verklighet.
Anonym sa…
Känner igen mig.Här är det de som kör firmabilarna som har fackklubben.De spärrar alla som inte kör firmabil.Alla som plockas in i styrelsen har eller får efter en tid 100 % sysselsättning.De röstar på varandra hela tiden och bedriver hela verksamheten bakom ryggen, sekretess påstår dom.
Anonym sa…
Rösta borgligt för att slippa pampar
Anonym sa…
Rösta borgerligt och bli av med jobbet tids nog. Eller rättare sagt. Om du blir arbetslös så kan du se dig om efter jobb och inte finna speciellt många med borgerlig regering. Dock kan man finna mer, om inte annat genom omskolning, med en annan arbetsmarknadspolitik.
Anonym sa…
Rösta borgerligt och bli Fas3:are.Gött med moset och senap
Anonym sa…
ja ja ja
GUILLOU sa…
Vänta tills buset får nys om att vi kör ut paket.
GUILLOU sa…
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
GUILLOU sa…
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa…
Vill du köpa en njure eller om du vill sälja din
njure? är du
söker efter en möjlighet att sälja din njure för pengarna
på grund av den finansiella bryta ner och du vet inte vad jag ska
gör, så kontakta oss idag och vi ska erbjuda dig bra
summa pengar för din njure. Mitt namn är doktor Dagama,
är en
Nephrologist i PREMIER Medicaid INTERNATIONAL. Vår klinik är
specialiserad på Njure Kirurgi och vi också ta itu med
köpa
och transplantation av njurar med en levande en
motsvarande donator.
Vi finns i indiska, Turkiet, Sydafrika, USA, Malaysia.
Om du är intresserad av att sälja eller köpa njurens vänligen inte
tveka inte att kontakta oss via e-post.
E-post: premiermedicaidinternational@yandex.com

Hälsningar
Dr Dagama.
Anonym sa…
Vill du köpa en njure eller om du vill sälja din
njure? är du
söker efter en möjlighet att sälja din njure för pengarna
på grund av den finansiella bryta ner och du vet inte vad jag ska
gör, så kontakta oss idag och vi ska erbjuda dig bra
summa pengar för din njure. Mitt namn är doktor Dagama,
är en
Nephrologist i PREMIER Medicaid INTERNATIONAL. Vår klinik är
specialiserad på Njure Kirurgi och vi också ta itu med
köpa
och transplantation av njurar med en levande en
motsvarande donator.
Vi finns i indiska, Turkiet, Sydafrika, USA, Malaysia.
Om du är intresserad av att sälja eller köpa njurens vänligen inte
tveka inte att kontakta oss via e-post.
E-post: premiermedicaidinternational@yandex.com

Hälsningar
Dr Dagama.
Anonym sa…
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa…
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa…
Mitt namn är doktor Philipson är en nephrologist och chefs medicinsk direktör hos ST. LOUIS Indien. Vill du sälja din njure? Söker du efter en möjlighet att sälja dina njurar för pengar på grund av finansiell bryta ner och du vet inte vad jag ska göra, så kontakta oss idag via dr.louisclinic@gmail.com eller ring: +918870421469 och vi ska erbjuda dig bra belopp för din njure
PRIS: $ 145,000USD
Anonym sa…
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Unknown sa…
Hej Mitt namn är doktor RODNEY GIPSON

doctorallianz@gmail.com
Kära herr / fru, vill du sälja din njure? Letar du efter en
möjlighet att sälja din njure för pengar på grund av ekonomisk avbrott och du vet inte vad du ska göra, kontakta oss idag och vi ska erbjuda dig bra belopp för din njure. Kontakta oss Email: doctorallianz@gmail.com