Nattarbetare riskerar missfall

När bolagen beskriver tidningsdistributionen; det här är bara lite betald motion.


Men det finns en skuggsida; för tidig död, hjärtsjukdomar, cancer, missfall, barnlöshet och sömnrubbningar

Natt efter natt utan sömn tär på hälsan.

Det senaste året har det dessutom kommit flera undersökningar som visar på kraftiga störningar för kvinnliga nattarbetare, när det gäller barnafödande och menstruation.

Ingen kan längre hävda att det inte ger en förhöjd risk att få missfall om man arbetar på natten.
Menstruationsstörningar och svårigheter att bli med barn är också en del av verkligheten för många som jobbar på natten och bryter den normala tidsrytmen.

I en undersökning kom man fram till att hela 80 % av alla kvinnor som jobbar ständig natt får problem med befruktning och barnafödande.
http://www.express.co.uk/news/health/413782/Night-workers-risk-miscarriages

För ett par veckor sedan kom en ny undersökning som visade på ökade risker för missfall bland barnmorskor och sjuksköterskor som delvis arbetar på natten.

En stressig arbetssituation och risken att hamna i otrevliga situationer, ger ännu mer risk för störningar.


Men ökade ledigheter och riktiga kompensationer för de som offrar sin sömn, ger alltid mycket positiva resultat.
Som det ser ut idag tar varken bolagen eller fackföreningen sitt ansvar. I de senaste avtalsförhandlingarna diskuterades inte ens någon form av arbetstidsförkortning, kompensationer, mer ledigheter eller riktig OB-ersättning.

En av anledningar kan vara att många som deltar i förhandlingarna i själva verket arbetar dagtid, eller är är på väg in i dagtjänster.
Många frågar sig vad fackföreningen gör.
Tidningsbuden betalar in ca. 10 miljoner årligen i fackföreningsavgifter till Transportarbetareförbundet.

Och distributionsföretagen fortsätter att värva ungdomar med reklam om att det handlar om betalda motionsrundor. 
Ett arbete som ofta innebär 6 nätter i veckan utan sömn.

6 kommentarer:

 1. När jorden brinner, när helvetet fryser till is, då, endast då får buden vad dem förtjänar. Men innan dess är människan detsamma, inte vaken, inte levande men rutinerad tänkare. Cyklar som förklarar hans galenskap, om och om igen i tron att han kan få nytt resultat i ett samhälle som är ruttet inifrån.

  Dystert, men sant. Eller tror någon VERKLIGEN att ett mirakel från det blå skulle bara landa i knän på oss bud, och ge oss det vi verkligen förtjänar?

  Tidningen är snart historia. Digitalt gäller, och är framtiden. Alla som är bud... Fokusera på annat. Utbildning medan du jobbar som bud, så har du något att falla tillbaka på när det blir massuppsägningar. 2020 är datumet jag förutspår att detta kommer att hända.

  SvaraRadera
 2. tidningsbud ska inte hålla på med sånt som att göra barn - då ska de ha barnledigt o.s.v. och en massa annat problem.Det reglerar alltså sig självt.Direktörer tackar och bockar för att det följer på naturlagarna

  SvaraRadera
 3. Kan det vara så att bolagen och Facket menar att tidningsbud ändå inte har råd att skaffa barn och kanske är de även olämpliga och kanske ska de ju ändå dö snabbt

  SvaraRadera
 4. Bra ett fungerande preventivmedel

  SvaraRadera
 5. Och hur är det med oss manliga tidningsbud?skjuter vi med lösa skott så att säga?.Eller gäller fortfarande "full skyddsutrustning på?".

  SvaraRadera
 6. Men säg upp er om det är ett sådant grisigt arbete?! Väldigt få bud har sunda levnadsvanor vilket är en stor bidragande orsak till eventuellt minskad fertilitet etc. Det är knappast det övre skiktet av våra medborgare som delar tidningar. De flesta nyttjar nikotin/tobak och har knappast sunda matvanor. Att då påstå att distribution skulle vara orsaken till sämre hälsa anser jag är rent av pinsamt och ännu ett tecken på vilken typ av människor som har detta arbete. Utbildningsnivån ligger inte direkt på topp må jag säga.
  Snarare borde vi vara tacksamma över att dessa människor inte reproducerar.

  SvaraRadera