Ny avtalsansvarig från väktarbranschen

8 november 2015


Lennart Sköld slutar som central ombudsman i Stockholm. 

Transport har utsett Jerker Nilsson, Ystad, från bevakningsbranschen, till ny avtalsansvarig för både tidningsbudsavtalet och Transports avtal med Svensk Direktreklam.

Han är som central ombudsman förlagd i Stockholm och har sen tidigare hand om bevakningsavtalet. 
Han är lite över 50 år och har en lång bakgrund som facklig funktionär, tidigare ombudsman i avdelning 12 i Malmö. Från början arbetade han som väktare. 

Bild från Transports hemsida


Innan Lennart Sköld var det Matts Haglund, som också kom från väktarbranschen. 
Han framhöll bl.a. att det var mycket viktigt att nattarbetande väktare skulle ha arbetstidsförkortning, men skrev under på gratisarbete för tidningsbuden.
Även Lennart Sköld anses ha gjort en blek insats som ansvarig. 

Det har varit mycket stor turbulens inom Transports bevakningsbransch.
Två tidigare centrala ombudsmän från bevakningsbranschen har gått över till andra sidan. En av dem är idag toppchef på Securitas. En annan blev personalchef på bedrägeribolaget Panaxia. 

En tidigare ordförande för avdelning 5 i Stockholm gick också över till Panaxia. Hennes man visade sig äga stora mängder aktier i Panaxia. 

Jerker Nilsson hamnade i hetluften i och med barnmisshandeln på centralstationen i Malmö i början av året. Ordningsvakten var medlem i Transport och backades upp av Transports funktionärer.

Vid ett styrelsemöte i november kommer Transport att utse de som ska vara med i avtalsdelegationen, inför de förhandlingar som börjar i januari nästa år.

7 kommentarer:

 1. Där fick ni ert straff av Lasse

  SvaraRadera
 2. Som ombudsman i Malmö polisanmäldes han 2010 för mutbrott av en renhållningsarbetare som ansåg att han hjälpte företaget att få honom avskedad. Utredningen las ner av polisen.

  SvaraRadera
 3. Så då var han alltså oskyldig till mutbrott då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Brott kunde inte styrkas"betyder för dig?

   Radera
 4. Det fanns nog inga bevis för mutor. Det vart ombudsmannens agerande tillsammans med cheferna på Ragn-Sells som gjorde att renhållningsarbetaren ansåg att facket måste ha varit mutat

  SvaraRadera
 5. Den var ingen barnmisshandel i Malmö.Det är väl klarlagt sedan länge.Så sluta att sprida dina lögner.

  SvaraRadera