"Det är vi som ska ha avtalet"

16 februari 2016
Postutdelningen väcker ont blod inom den gamla postbranschen.

En ödesfråga

Att tidningsutdelarföretagen tar över post och andra försändelser är en gemensam ödesfråga för hela postbranschen, skriver SEKO-tidningen i en intervju med SEKO-Bring Citymails ordförande Eddie Lövholm.

Det är SEKO som ska hantera avtalet för tidningsbuden, menar han

Tidningsutdelningen samordnas med Bring Citymails verksamhet på flera håll i landet.


Ska tidningsbuden jobba på Sekos avtal i framtiden?

VTD utmanar Bring Citymail

Men på västkusten går VTD ut i öppen konkurrens med Bring Citymail och PostNord genom sina planer på att bli en stor postoperatör på egen hand.

Samtidigt tar MTD strid mot de gamla aktörerna på den allt mer ökande marknaden med småpaket från e-handlare. Med leverans helt hem mitt i natten.

 SEKO-tidningen skriver:
 – Det är inte hållbart. Vi har flera avtalsområden som överlappar varandra och det öppnar för lönedumpning.
Eddie tycker inte att det är någon tvekan om att det är Seko som ska ha kollektivavtalet eftersom brev- och paketutdelningen sannolikt blir dominerande.

Kommentarer

Anonym sa…
Grabben är väl å Brings vägnar sur på VTD som ska plocka brev ur bringen
Anonym sa…
Seriöst?Inget i den intervjun görs den kopplingen.Dom har hållit på 20 års tid.VTD är en flugskit på väggen i det här sammanhanget.
Anonym sa…
Att tidningsutdelarföretagen tar över post och andra försändelser är en gemensam ödesfråga för hela postbranschen.Är inte VTD ett tidningsutdelarföretag.Jo,han är upprörd och anser det vara en stor fråga.Vilka kan han mena.Jo, främst VTD eftersom andra samarbetar med Bring
Anonym sa…
Dom som samarbetar med Bring Citymail gör ett stort misstag.Det är inget seriöst företag.Dom vräker ut stora mängder brev men det ger inget.Det kostar mycket mer än det smakar.Tidningsbuden kan inte ta ut 100 miljoner brev utan ersättning.Glöm det
Anonym sa…
Om VTD plockar hem 50-60 miljoner brev då är dom nästan ikapp Bring.Förmodligen tar dom då en hel del av Brings ,ca 70 miljoner i GBG:s-området idag, så att VTD i så fall kan bli större än Bing i västSverige.
GUILLOU sa…
Har du problem med transport?Gå då med i Seko Itället.Du vet väl att du kan ta med dig en av Sekos ombudsmän om det skulle behövas vid en tänkt konflikt med VTD!JUST NU så ger dig Seko dig en rabatterad avgift vid tecknade av ett medlemskap.Varmt välkommen!(:-o)
Anonym sa…
Sedan handlar det väl om principen om vad huvudprodukten är för oss tidningar och för secos medlemmar brev. Det är ju sanningen att även duracellerna från posten delar ut tidningar eller hur
Anonym sa…
Huvudprodukten är ju inte längre tidningar utan brev och andra försändelser om man ser till genomsnittet per månad. Jonasson som är betald av VTD, har kontor hos dem, äter gratis varje dag på deras bekostnad, han (med flera) är ju livrädd att tappa sin omotiverade inkomst och behöva arbeta vilket han i stort sett aldrig gjort.
Anonym sa…
Så han var i stort sett arbetslös till han fyllde typ 47 och tog över som sektionsordförande.Äter gratis var då?