Stampens skulder svart på vitt

27 september 2016

VTD har obetalda räkningar till över 300 företag. Bland annat ser Monark ut att gå på en blåsning när det gäller el-cyklarna.

Just nu håller skuldnedskrivningarna i rekonstruktionen på att gå igenom i tingsrätterna. 
Det gäller både moderbolaget Stampen, tidningsbolaget Stampen Local Media, VTD och tryckerierna i V-Tab.

Skuldnedskrivningarna gör att Stampen bara behöver betala 25 % av summorna på sina skulder och räkningar över ett visst belopp. 
75  % skrivs av.
I Stampen Local Media betalas alla räkningar upp till 10.000 helt, därefter 25 % av överstigande summa.
I VTD är gränsbeloppet 5.000. Och i V-TAB endast 1000 kronor.


I och med rekonstruktionen blir Stampen och VTD:s skulder offentliga. På sidan rosenlaw.se finns alla uppgifter. Välj det företag inom Stampen du vill titta på. Välj sedan ackordsbouppteckning.

För VTD:s del kan man bland annat notera att Monark Exercise med ett krav på över 4 miljoner förlorar lite över 3 miljoner på el-cyklarna. VTD har obetalda räkningar till över 300 företag.
Andra företag som förlorar är Gummigubben i Göteborg som VTD är skyldiga över 600.000. Norska Distribution Innovation förlorar några hundratusen, liksom Statoil.
Man kan också se att VTD leasar sin sorteringsmaskin och att man räknar med att det skulle kosta stora summor att bryta leasingavtalet. 

VTD har en skuld på 10 miljoner till företaget NTD Transport, ett åkeri som under flera år haft hand om tidningstransporter. Men NTD är enligt sajten  allabolag.se  också under egen företagsrekonstruktion. 

Företaget Pegaso Transport, f.d. NTD i Kungsbacka, som utfört tidningstransporter för VTD och sysslat med handel av hästar, är enligt samma sida försatt i konkurs.

Man kan också konstatera att en del andra distributionsbolag förlorar pengar i rekonstruktionen. Tidningstjänst har t.ex. ett krav på över 2,5 miljoner på Stampen Local Media, som nu skrivs ner till en fjärdedel.

7 kommentarer:

 1. Snabbt skulle det gå ,att få ut dom där elcyklarna till oss VTD-bud,det där med vinterdäck sket VTD och Transport skyddsombud i.Följden blev att var och vartannat cykelbud körde omkull.Själv är jag övertygad att VTD visste vad som skulle komma,därav snabbheten att få ut cyklarna ,samt den konstiga tiden på året som vi fick elcyklarna.

  SvaraRadera
 2. Dom som har krav på Stampen harmnar i en råttfälla.Rekonstruktören framhåller vilka jättekostnader en konkurs innebär och att säger liksom att godkänner ni inte det här så får ni ingenting alls.För ni är oprioriterade.

  SvaraRadera
 3. Låter ju som om det hade varit mycket bättre att sälja konkursboet! Kreditorerna hade fått ungefär lika mycket och nog hade den som köpt kkboet kunna vända skutan bättre än dessa arma dumskallar.

  SvaraRadera
 4. Verkar va ett problem det här med att prenumeranterna betalt in mycket i förskott, den som köpertidningsbolaget får alltså göra en tidning till folk som redan har betalt den

  SvaraRadera
 5. Undrar vad dom handlar hos det här företaget. Aktiv beväpning http://activearmour.com/store/page/5/ Stampen Media har en skuld på 9.000 till dom.

  SvaraRadera
 6. Brothers... sisters. Embrace the rebirth of the phoenix! Witness it all. You are the fortunate ones. Let the old world burn, and embrace the new world! It is here. Watch...

  SvaraRadera
 7. VTD går med över 2 miljoner minus per månad.Och alla chefer som kan få ett annat jobb slutar.Dom som protesterar mot hur bolaget sköts får sparken.

  SvaraRadera