Allt fler MTD Postlådepaket i utdelningen

9 JULI 2018

En kraftigt ökning av MTD:s Postlådepaket. 
Volymerna slår nytt rekord varje månad, enligt MTD. Och ännu mer förutspås till efter sommaren. 
Då ökas maxvikten från 2 kilo till 5 kilo. 
MTD skriver att Postlådepaketen nu blivit en glödhet tjänst. 
Men under lång tid var det närmast kräftgång. 
Trots att Postnord de senaste åren förvandlats till Sveriges mest utskällda bolag.

Allt  fler stora e-handlare erbjuder nu Postlådepaket bland sina fraktalternativ. Det gäller artiklar som apoteksvaror, hälsokost, kosttillskott, hobbyvaror,batterier, partyartiklar, smink, lotterivinster m.m.


Postens varubrev har nyligen krympt i maxstorlek, vilket kan få fler e-handlare att titta sig omkring.  För lite större paket finns det nu bara en dyrare pakettjänst på Postnord, som aldrig går helt hem. MTD behåller samma storlek och ökar på maxvikten i sin tjänst.

Det är också lätt att se för alla tidningsbud att en kund som börjar med MTD Postlådepaket ofta återkommer. Att kunna hämta in sitt paket utanför dörren eller i postlådan på morronen - efter att att ha fått ett sms på morronkvisten om att leveransen är klar - är helt klart mycket uppskattat. 
Varför till exempel ta sig till apoteket när varorna finns utanför dörren levererade mitt i natten med fri frakt och lägre priser?
MTD planerar också en ny tjänst. Postlådepaket express, där leveransen ska ske inom några timmar. Hur den ska organiseras vet vi inte. 
Konkurrenter till Postnord har haft ett gyllene läge sen en tid tillbaka.
Postnord har fått mer kritik än något annat svenskt bolag. Deras facebook-sida förvandlades till ett slagfält med tusentals och åter tusentals ilskna recensioner. Till slut stängdes möjligheten att recensera Postnord ner och alla recensioner togs bort.
Men på sidan Trustpilot går det fortfarande att se hur enormt mycket kritik företaget får.

Länk till trustpilot Postnord

Även MTD börjar få en del dåliga rescensioner men det är endast en liten västanfläkt av det som Postnord erhåller. Totalt har MTD fått måttliga 12 sämstabetyg på facebook-recensionerna. När Postnord hade sin sida öppen för recensioner hade man ofta 70-80 vreda och förargade inlägg på en dag.

MTD Facebook

Naturligtvis oroar det ändå företaget när det börjar komma in negativ respons. Och det gäller att klara av att hantera en ökande mängd paket utan att följa Postnord i spåren.

MTD har också andra problem. Tidningstjänst är en av ägarna till MTD, men tjänsten Postlådepaket är blockerad i Tidningstjänst områden. Och fungerar därmed inte alls i stora områden, t.ex. större delen av Norrland. 
Trots att Postnord misslyckats med att få ut sina paket tillåter ledningen på Postnord inte att tidningsbuden, som är anställda i samma koncern, tar ut några paket. 
Postnord är i en sits där de vill begränsa och blockera MTD samtidigt som de sitter som delägare i samma företag.

MTD är ett kommanditbolag vilket ger dålig insyn i företaget. Jämfört med aktiebolag.

MTD ägs av Nim distribution, VTD, NTM distribution, Prolog och Tidningstjänst. Och har en egen grupp högbetalda chefstjänster.
Vi vet att MTD varje år delvis betalar en lyxfest för tidskriftseliten i Stockholm. 
MTD:s chefer håller sig med en uppsättning sorterade nya sportiga tjänstebilar, enligt sidan Biluppgifter.

MTD tjänstebilar

6 kommentarer:

 1. Jag har haft 10 paket med mig som mest och storleken på dessa paket kan variera rätt så mycket.FF har fått köra ut standardbuntarna till oss eftersom vi inte har fått plats i elcykeln med dessa.Släpet vill ingen använda..Sen är elcykeln sketsvag med sin 250 watt motor...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Schysst att er FF kör ut tidningar till er. Det skall endast göras ifall det är såpass mycket att det ej får plats på både cykeln + kärran tillsammans ifrån vad jag har hört. Jag har ett väldigt backigt distrikt på cirka 2 mil och då jag oftast måste ha kärran tar det mycket längre tid. Cykeln är ej är kraftfull nog för att komma upp för många av backarna vilket leder till att jag måste söka mertid. Från och med idag den 21/7 så beviljar VTD mertid på max 30min och med den mängd brev jag får + kärran så tar det mycket mer än så. De vill alltså tvinga mig att arbeta gratis...

   Radera
 2. Vad är det för fel på släpen.Jag brukar ha kärra när det är mycket.Annars går det liksom inte att ta med sig så mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fungerar inte på distrikt med många backar och långa avstånd.Det är ett helvete med den svaga 250 watt motorn.Av nån anledningen så får inte vi som har störst behov inte dom nya 500 watt cyklarna.

   Radera
  2. Tidigare har det varit 250 max tillåtet. Men nu börjar man tillåta kraftigare motorer.Regelverket verkar lite osäkert.

   Radera
 3. Dom har tagit på sig för mycket och för snabbt.Kommer paketet en dag för tidigt eller en dag försent så står dom inte i E-budboken.Och då får FF allt lägga in det manuellt.Varför inte ge ff en scanner så att hen kan scanna in pkt direkt på listan.Sen skall dom ligga separat i budboken så att det går att kolla snabbt att vi har fått dom på listan.

  SvaraRadera