Vad tjänar en distributions-VD?

Många tidningsbud lever på små löner.
Men vad tjänar en VD i tidningsdistributionen.
Här är en liten sammanfattning av deras löner för 2017.

 För inte så länge sedan var det stabilt bland VD-ar i Distributionen. Så är det inte idag. Det är kombinations-VD-ar, nya VD:ar och andra som hoppar mellan bolagen. 
Då hade Distributionen en säker ledarhäst och ligaledare. Det var Tidningsbärarnas tidigare VD som såg till att ligga högt över alla andra.

Överlägsen i toppen är en kombinerad tryck- och distributions-VD på Stampen och Västkusten som tog hem nästan 2,9 miljoner år 2017.
Tvåa i ligan 2017 är Stockholms och Premos, en kombinerad Post-VD och Premo-VD som fick över 2,3 miljoner.
Brons-3:an i inkomstligan är Point Logistisks nuvarande VD (tidigare Prolog) som plockar hem precis 2 miljoner på ett år.

Sen är det två VD:ar som ligger nära precis 1,5 miljoner. Statliga Tidningstjänst VD, lite över 1,5 och Nim Distribution (Tidningsbärarna) som ligger lite under 1,5 miljoner.

Därefter Svensk Hemleverans VD, som alldeles nyligen växlat över till Premo, som fick en bit över 1,2 miljoner. Och plussade på med en halv miljon i kapitalinkomst.

Högsta hönset på Hall Media Logistik, som inte kallas VD, en bra bit över 900.000 och Norrbottens Distributions-VD - lite över 900.000. 
Längst ner den nye VD:n för Prolog som deklarerade i sammanhanget blygsamma 700.000. 

Sen vet vi inte vad deras anställningsavtal innefattar. För en vanlig  arbetare avsätts inte mer än ynkliga 4,5 % till pensionen.
Men det avsätts minst 30 % på löner som överstiger en halv miljon och i de höga inkomstklasserna handlar det alltså om flera hundratusen som avsätts till pension varje år. En del ha kan avtal om att avsätta mer än andra.
Sen finns det naturligtvis andra förmåner.


Kommentarer