Tidningsdistributionen. Veckokoll. Vecka 28

* Transportarbetaren har träffat tidningsbud som sommarsemestrar en vecka i Hunnebostrand. 

Fem stugor och tomter i Hunnebostrand ägs av tidningsbudstiftelsen.
Stugorna ligger på bergsknallarna en bit ovanför det gamla fiskelägret, som numera blivit en turistmagnet på västkusten.



* I förra veckan kom årsredovisningen för Stiftelsefonden. Den visar att de fem stugorna i Hunnebostrand värderas till 14 miljoner.
Stiftelsens tillgångar har minskat från 57 till 53 miljoner. Vilket främst beror på värdeminskning  av aktieposter under förra året. Varje år kostar också liv- och fritidsförsäkringarna nära 1 och en halv miljon. 
Stiftelsen försäkrar enbart medlemmar i Transport, trots att det heter i stadgarna att alla tidningsbud som arbetar under gällande kollektivavtal för tidningsdistributörer ska försäkras.
Förutom stugorna i Hunnebostrand äger stiftelsen 10 bostadsrätter på  skidsportorter. Och har därutöver värden beräknade till omkring 24 miljoner, som till största delen är placerade i olika aktiefonder.
Det har varit stora förändringar i styrelsen under senare tid. Och Transports ordförande Tommy Wreeth har lämnat in.
Transport och Medieföretagen, tidigare TU, har aldrig låtit något tidningsbud komma i närheten av styrelsen eller administrationen av Stiftelsen. Idag har 4 styrelseledamöter bakgrund eller kopplingar till väktarbranschen, men ingen har erfarenheter från tidningsbudsbranschen.

* En av nykomlingarna i Stiftelsestyrelsen är Almegas nya förhandlingsledare mot Transport när det gäller tidningsbudsavtalet, Anders Bergqvist. Han ersätter Sten Lycke, som lämnat Almega, och han har tidigare jobbat som jurist åt Svensk Scenkonst, en förening där de flesta teatrar och operahus ingår.  

Kommentarer