Vad händer? Vecka 33.


* Mardrömsupplevelse för tidningsbud i dryga 30-årsåldern i Kristianstad under måndagsutdelningen den 12 augusti. 

Han hade åkt hissen upp i ett hus i centrala Kristianstad och var på väg och delade neråt. Ljuset hade precis slocknat när han hörde steg bakom sig. Någon tog fast honom i nacken.. 


Fem timmar senare tar sig tidningsbudet helt blodig och naken genom ett öppet takfönster in i en vindsvåning där en 19-årig flicka är hemma. "Mannen bad om ursäkt för att han var naken och ramlade sedan ihop i fosterställning på golvet inne i hennes vardagsrum.
 – Han berättar i panik att han blivit torterad i flera timmar och blivit jagad på taket." SvT

Enligt tidningsbudets målsägarbiträde är han fortfarande, en vecka efter händelsen, mycket uppskakad av det som hände. Han ska genomgå en rättsmedicinsk undersökning för att få sina skador kartlagda, skriver Dagens Nyheter. 
Han hade ingen tidigare relation till den misstänkte mannen och det verkar inte finnas någon rimlig förklaring till varför han angreps och hölls fången.

Tidningsbuden på Point Logistik har ingen möjlighet att på ett diskret sätt larma arbetsledningen.
Enligt företaget så har distriktet markerats som färdigt vid 6.30.
Runt sju-tiden har det kommit 4 mycket märkliga meddelanden från budets arbetstelefon, som inte alls överensstämmer med hans normala sätt att skriva. När de sedan försökte kontakta honom var både arbetstelefonen och hans privata telefon avstängda.
Hans sambo ska ha fått ett SMS om att han skulle arbeta övertid.
Point fick tidigt meddelande från boende om att en utdelningsvagn stått en timme utanför en viss port. När jourbudet kom till platsen hittades vagnen och ett litet antal tidningar, men inga spår syntes av tidningsbudet. Jourbudet träffade däremot en väktare som hade kallats till adressen för att personer som verkat drogade befunnit sig i trappen, men han menade att det nu var lugnt. 

Först på eftermiddagen fick alla klart för sig att tidningsbudet befann sig på sjukhus och var det huvudsakliga brottsoffret i de dramatiska händelserna i Kristianstads centrum under måndagen.
 "Vid 12.30 var tio polisbilar och sju ambulanser på plats vid området som är avspärrat. Även några civila polisbilar anlände till området. Kvarten senare utökades det avspärrade området ytterligare." Kristianstadsbladet.
En 25-årig man häktades några dagar senare för människorov och grov misshandel. Han nekar till brott.  

Kommentarer