"Vi är skiten dom sopar under mattan"

13 MARS 2019


Vi är skiten dom sopar under mattan, säger ett tidningbud på VTD, när företaget river ner distributionen och samtidigt stänger ner informationen om Stampens bärsärkagång inom utdelningen. Många tidningsbud varslas om uppsägning.

VTD:s kontor uppger att de inte svarar på några frågor längre.
Endast VD:n har nu tillåtelse att uttala sig.
När det gäller tidningsbuden är det inte meningen att de ska våga säga någonting om situationen.

Inte heller Transportarbetarförbundet tycks ställa upp på tidningsbuden. Tidningen Transportarbetaren skriver att något de kallar "samdistributionen" inte längre är "lönsam". Och förbundet gör inget tecken på att invända mot alla de varsel om uppsägningar som VTD just nu rullar ut.

I Göteborg ska tidningarna delas ut i fastighetsboxar.

På landsbygden ska tidningarna på flera håll delas av posten dagen efter - eller på jättedistrikt med en utdelning som ska fortgå långt in på förmiddagen.

Gratistidningar läggs ner.

Reklamuppdrag avslutas.

Brevdistributionen upphör - utom kommunpost i Göteborg och Varberg.

Kommentarer

Anonym sa…
Dom kallar till möte och drämmer en pärm med färdiga distrikt och fruktansvärda dåliga kartor.Vad vi vill och tycker och har synpunkter på skiter dom i.Annars hade dom låtit den pärmen ligga i en vecka.Att det står förhandlat på är en skymf i sig.Allt är klart...det är det inte! oss har dom där Gisarna inte pratat med och den ena dåraktiga distrikt uppläggningar uppdagas och vi tänker"inte nu igen!"
Anonym sa…
En vecka innan budmötet minst skulle den ha legat på filialen men då hade dom inte vågat kommit mötet.Och pärmen skulle bara varit ett förslag.Fan nu får vi skriva om gångordning och allt för att dom där GIS-killarna inte kan lyfta på sina feta arslen och vågar sig ut i verkligheten!GIS är ej ofelbar utan bara ett hjälpmedel och ej den enda lösningen som dom tror att det är nu.
Anonym sa…
Varför kan de inte ta bättre betalt för sin leverans?
Och se till att anställa de som passar för jobbet.
Tycker att det strider mot att vilja " värna om sin personal" att göra så här.
Och vi har väl yttrandefrihet i Sverige?
tidningsbud sa…
Ja vid rekonstruktionen förklarade de tydligt att problemen för VTD var att de inte höjt priserna för utdelningen och låtit tidningarna betala ett rimligt pris. För att lösa VTDs problem måste priserna höjas till rimliga nivåer, sa man då. Man ville redovisa bättre resultat för tidningarna och har legat långt under alla andra distributionsbolag i pris på utdelningen.
Anonym sa…
Eftersom du säger att detta löser problemen så vore det gött om du visar hur du räknade ut detta och berättar i siffror vad som du anser är en rimlig nivå...Själv har jag inte en j-vla aning.Vad som var sanning vid rekonstruktionen behöver inte vara det idag.
tidningsbud sa…
Distributionsbolagen är registrerade som KB,kommanditbolag, en ovanlig företagsform som inte behöver offentliggöra årsredovisningar. Det omöjliggör att se inkomster och utgifter och jämföra.Under rekonstrultionen sas att VTDs förluster beror helt på internprissättningen. Det är mycket märkligt hur VTD som tidigare var Sveriges mest lönsamma distributionsbolag och redovisade en vinstmarginal på 8.8 % 2013 med omkring 55 miljoners vinst, och 2012 nära 30 miljoner i vinst. Plötsligt två år senare 2015 redovisar 33 miljoner i förlust.
tidningsbud sa…
https://drive.google.com/file/d/1_7M4yizLPkF6IlELk5RQDEksmmmdKTEt/view?usp=sharing
Anonym sa…
Jävligt märklig hur en sådan guldkalv för Stampen kunde bli ett sånt sänke i expressfart.Här lurar fula fiskar i vassen!!!
Anonym sa…
Dom sitter och skyfflar över pengar till det som gick under namnet GP Stampen.Jag har för stunden glömt vad det heter nu.Sen kallar VTD inte det förlust utan budgetunderskott...75 miljoner kr var det nog förra året..sägs det.
Anonym sa…
Det är bara att kolla upplageutvecklingen samt annonsintäkterna så har ni svaret. Det är lätt att kalla VTD sorgebarnet för att dölja sina egna problem. Det helt avgörande är vilket varumärke är man rädd om.
GUILLOU sa…
Allt verkar ligga bakom en betalvägg numera på GP.Ett tecken som något.Tror själv att detta blir sista sommaren för oss GP-bud.Må den sommaren som kommer bli bra.Sen kommer många gamla nattugglor att slänga in handduken med dessa fasligt dåliga SKIT-GIS mätta distrikt. Tänk positivt snart får vi sova ut och vakna i fas med alla andra dagvandrare..
Anonym sa…
Enligt ryktena kommer 400-500 bud få sparken och ni klagar på OC, FF och andra chefer. När skall vi börja klaga på SLM cheferna (Johan Hansson med pack) som gör rent hus.
Anonym sa…
På min filial får maximalt en person gå. Men cheferna försöker hitta ett sätt att få behålla honom som resursbud. Ryktena om 400 - 500 personer är nog en hel del överdrivet. Liksom det mesta man läser här nu för tiden.
Anonym sa…
Jättebra att bara en får gå på din filial "än" men 80 är uppsagda i Bohuslän och Halland samt ca 50 i GBG hitintills. Det är bara början.
När dåren Hansson har röjt klart kommer det inte finnas ett enda litet tidningsbud kvar förutom i Hovås och någon enstaka plats till. Nu går de digitalt ser du då behövs inte vi 2021
Anonym sa…
Liket skall säljas undrar hur många av oss måste sluta med avgångsvederlag :)
Anonym sa…
500 hushåll och uppåt saknas på dom nya distrikten.Jag har hört att det finns distrikt i ytterområden där det saknas över 1000 hushåll!Fastän distrikten blir större så försvinner det en massa km i körsträcka.Sen är det bara ta fram dokumenten från omläggningen 2018 så hade Transport sett hur VTD fuskar!
Anonym sa…
I Juli så är det bara kommunalbreven kvar.Då går vi från 100% brev till ca 15% brev.Dom som delar brev på dagen en stor del av dessa kommer att få gå eftersom brevmängden minskar med ca 85%.Dessa 15% brev kommer med största sannolikhet vi bud få dela ut.Ibland buden på bildistrikten jublas det över
nyheten medans cykelbuden på många av dom omlagda distrikten suckas det och skakas det på huvudena.
Anonym sa…
Det är fan så tyst. Ingen vet något alla är som musslor. Den enda informationen vi får är på denna sida och facebook.
GUILLOU sa…
VTD nya kläder verkar inte passa..OC fick färre filialer och blev ensam höna på toppen med fullt ansvar och skulle bli mera närvarande för "kvartsamtal" med oss tidningsbud.Men ett framarbetad inrotad taktisk beteende som bygger på blitzkrieg och avståndstagande mot oss "luftbud" fortsätter.Dom yrar ut snabbare än dom yrar in.Självklart går det inte att ändra en gammal OC kultur med ett 5:2 scheman och ett namnbyte.Mer måste till.Sommaren är kort men den är kortare för VTD den som jobbar kvar får se..
Anonym sa…
Jag fick ett gott skratt när jag var inne på VTD-portalen och laddade ner en kontaklista.Det visade sig vara en inaktuell lista från före senaste omläggningen.Och det säger väl lite hur saker sköts på VTD...
Anonym sa…
Ryktas att även distributionschefen på VTD har fått lämnat förmodligen för att han var en av skomakarens pojkar. någon som har info och vem som tar över.
Det verkar rensas ordentligt men alla våra OC är kvar.