Polske chauffören - "en ängel"

Den polske lastbilschauffören blev hjälte på vägen i slutet av juli 2021.  Vilket resulterade i tusentals positiva reaktioner.

 

Det svenska semesterparet fick problem när bilen började "tokläcka" kylarvätska och temperaturen gick i taket på deras bil i höjd med Jönköping.

En osjälvisk polsk lastbilschaufför blev räddningen. Han lagade kylslangen och fixade problemet på sin rast. Ingen betalning ville han ha. När paret erbjöd honom betalning för hjälp vägrade han : ”Jag har allt jag behöver. Jag är glad att jag kunde hjälpa er. "

Inlägget om den polske chauffören har samlat tusentals gillamarkeringar i lastbils- och koleka-grupperna på facebook.

Men svenska "HärStannarSverige"-gruppen och Dansk Bag är sura. Och har inte tagit in inlägget. Den polske chauffören kör för Frode Laursen. Ett känt dansk åkeri som anlitar polska chaufförer och kör mycket i Sverige. De stämdes bland annat för olaga cabotage när de körde för ICA för många år sedan.

Men nu handlade det om en osjälvisk chaufför.

Citat från Truckers Paradise kommentarer: 

Utländska chaufförer är oftast mer hjälpsamma och mer ödmjuka än många besserwissers här. Här tror dom att dom är kung i djungeln bara man har x antal poppys i rutan och foten helst båda, så långt upp i rutan som möjligt. Eller två stora pattajävlar i en djup uringning och tror man är skit fräck. Bara för att man kör stor bil med pysbromsar. Nej kort och gott finns inte många riktiga chaufförer kvar men detta. Var tydligen en av dom all heder till honom som hjälpte er.

Hade de varit en svensk chaufför... Så hade de tagit ett foto å skrattat åt er...

Många utländska förare är betydligt bättre än svenska 

En svensk chaufför hade troligen inte ens tänkt tanken att hjälpa medtrafikanter."


Från Kolekagrupp:




Kommentarer