De rasar i Truckers Paradise - "Cyklister ska utrotas "

I det största lastbilstradarforumet, chaffisarnas "paradis" på facebook flödar hatet mot cyklister, månad efter månad. Med dödshot och beskrivningar om hur cyklister på det mest sadistiska sätt ska misshandlas eller berövas livet.

Du cyklar: En tung långtradare går inte ut en millimeter när han kör om dej och försöker preja ner dig i diket.


Då är det mycket troligt att det sitter en cykelhatare och tuggar fradga uppe i hytten - och önskar att du ska dö.

 


Lastbilschaufförerna i Truckers Paradise spyr ut sitt hat mot oskyddade cyklister. 

Videofilmer som visar hur bilar kör på cyklister är riktigt populära.


 "Lastbilstalibanerna"

 hatar cyklister

 

Som femåringar på julafton.
Många av dessa truckers, varav en del påstår sig "gått livets hårda skola", tycks bli som femåringar på julafton när de får se en film som visar hur en bil avsiktligt sprutar vatten över en grupp cyklister.

Över 4000 chaufförer har placerat in sitt sitt namn under den här videon genom att antingen skratta, gilla eller älska den. Över 5000 har delat filmen.

Det här får igång blodomloppet på chaufförerna.

En video läggs ut på facebook av en bilist som vill identifiera en cyklist på hans film.

Bilisten skrek något mot två cyklister som åkte över på en cykelpassage. Då ger en av cyklisterna en liten spark med sandalen på motorhuven på bilen.
Också högerextremistsidan Samnytt skriver om facebookinlägget. De manar sina läsare att leta efter cyklisten med sandalen.


Inläggen delas i T.P. 

Där utbyter en strid på kniven om värsta "superhater"kommentaren. Många lastbilschaufförer verkar eniga om att en cyklist som vågar ge en spark på en bil ska misshandlas eller dö.

 






















Men vid ett tillfälle nyligen när medlemmar i forumet påstår att de sörjer två kollegor som dött i en olycka på vägen, är det någon som inte kan hålla fingrarna i styr på tangenterna. 

Utan skriver med svart sarkasm.

"Inget att hänga läpp för. Enligt säkra källor var båda två cyklister på fritiden."

Låt oss avsluta med en så kallad meme som passar som hand i handske i Truckers Paradise.


 


Kommentarer

En chaufför i mängden sa…
Fakta koll?!? Angående cyklisten som sparkar bilen?!? Klipp gärna i kommentarerna men man kanske ska ta med hela förloppet.. Cyklisterna cykla mot rött hytter med näven åt bilisten för att han inte stanna (trots grönt!).. Må vara lastbilschaufför men för det hatar jag inte alla cyklister.. Bara de som inte kan regelverket som faktiskt gäller även dem! Typ kolla att chauffören faktiskt sett dig innan du ska passera vägen.. Grundfundamentalitet.. Vi drar runt på upp till 70 ton japp det går inte att stanna på en femöring! Och att som cyklist inte utnyttja cykelvägar och andra därför avsedda platser för att kunna cykla i bredd är kanske inte det mest lämpliga när det är trångt ändå för bilar och lastbilar att mötas.. Återigen 70 ton tar på miljön att få stopp och sen rull igen.. Och tänk alla cyklar och allt du/ni har i hemmet har någon gång åkt lastbil.. Bara en fundering kring saker..
Anonym sa…
En sak bara: det är ett övergångsställe, inte en cykelpassage, vilket framgår av skyltarna man ser i videon. Cyklisten, som alltså inte stigit av cykeln, har då väjningsplikt mot övrig trafik. Även om så inte varit fallet, har man inte rätt att sparka på bilar.

En sak till: läs gruppbeskrivningen så inser du att det dels inte är en grupp för dig (vilket även namnet indikerar) dels att man ska ta kommentarerna med en nypa salt. Helt otroligt att du ens orkar lägga tid på det.