Naken direktör öppnade eld mot utdelaren

En direktör bosatt utanför Borås har häktats för mordförsök på en utdelare. 

Den misstänkte mannen ska ha rusat ut naken från villan på natten till den 16 augusti 2021.

Han misstänks för att ha öppnat eld med ett jaktvapen mot utdelaren som kan ha jobbat för Svensk Direktreklam.


Borås Tidning skriver:

"43-åringen, som sedan tidigare är helt ostraffad, ska ha öppnat eld mot en person i ett fordon vid 03.30-tiden.

– Det var ett tidningsbud/reklamutdelare i en bil som mannen misstänks ha skjutit mot, säger Ove Jäverfelt, vice chefsåklagare.

Den misstänkte och den utsatte uppges vara okända för varandra."

Enligt Aftonbladets källor ska mannen ha sprungit naken på vägen och skjutit. 

Reklamutdelaren klarade sig oskadd, men bilen träffades av flera skott.

Här i det skyddade villaområdet bland prunkande grönska, blommor och träd ska direktören öppnat eld mot en oskyldig utdelare mitt i natten. Små slingrande asfaltvägar går runt bland miljonvillor och träddungar.

Efter skjutningen stängde mannen in sig i villan och först vid 13-tiden på dagen gick polisens insatsstyrka in och grep honom efter att ha hållit området avspärrat många timmar. Enligt en uppgift hade han gömt sig på vinden i villan.

Åklagaren är helt förtegen om vad mannen har sagt om sitt agerande. Det finns heller ännu inga säkra uppgifter om den som blev beskjuten eller hens arbetsgivare.

Det var inte tidningsbudet på Point Logistik som delar bland annat Borås Tidning som blev beskjuten. Det budet delade i området först senare, då polisen redan hade kommit till platsen.

Ingen anmälan om händelsen har lämnats in till arbetsmiljöverket under veckan. Sannolikt handlar det om en utdelare från SDR, Svensk Direktreklam, ett bolag som är känt för att vara fullständigt oseriöst.

Grannar till den gripne mannen säger att de boende i huset verkat nervösa, pratat om bilar och ställt frågor i stil med "har ni sett dom?"

En granne vaknade den aktuella natten av rop och sedan häftig skottlossning. Därefter blev det helt tyst.

Kommentarer