Här är Securitas bordell på Costa del Sol

Uppdrag Granskning (Länk) avslöjar i hemliga inspelningar hur Securitaschefer kallar bordellen för "Huset". Dit åker de för att köpa unga östeuropeiska kvinnor. Den ligger i Fuengirola på Costa del Sol nära stranden och heter Estark 92.

Här är bilder från sängar i bordellen.LÄNK. Bordellen erbjuder inte bara samlag och avsugningar till bland annat Securitaschefer. Utan också kokain.

Hela företaget Securitas är grovt korrumperat och UG avslöjar hur de mutar kommunala tjänstemän för att vinna upphandlingar. De kallar de kommunala tjänstemännen i Malmö för "mutkolvarna" på en hemlig inspelning där en journalist sätter sig nära Securitascheferna på en restaurang och spelar in deras samtal. De åker till London med kommunchefer och festar runt.

”Det var den dummaste fråga jag hört”, säger den högt uppsatte chefen i Sveriges största säkerhetsbolag när Uppdrag granskning frågar om bordellbesöken. Men i de hemliga inspelningarna pratar Securitscheferna om vad de gör med en rumänsk flicka på bordellen i Fuengirola. Uppdrag Granskning har också hittat bevis för att flera andra höga chefer på Securitas åker runt på bordeller. 


Tidigare har det avslöjats (Länk) hur stora mängder  högerextrema och nynazister flockas inom väktarbranschen, inom företag som Securitas och Avarn. Våld och övergrepp är vardagsmat inom kåren.

 

Tidningen NSD skrev för en tid sedan om hur Securitas väktare hade en dold grupp på facebook där de la upp bilder på kunder som anklagades för snatteri och som de förnedrade och klädde av i ett av deras "undersökningsrum".

Facket Transportarbetareförbundet kräver att väktarna ska få enskilda undersökningsrum överallt där de i enskildhet kan ta hand om de som arresteras. Väktare blir ofta upprörda över att allmänheten filmar deras agerande. (Transportarbetareförbundet och Securitas har ett nära samarbete genom BYA Väktarskola.)

Här nöjde de sig inte bara med vad de kan göra i "rummen". Utan tog bilder på personer och publicerade dem i en facebookgrupp. De som var med i gruppen satt och hånade och flabbade åt offren. På en av bilderna sitter en gripen kvinna med sitt spädbarn. På en annan lutar sig en man framåt i en obehaglig sittställning på grund av handbojorna bakom ryggen. "Rätt imponerad att hon tar hand om musen då hon själv är så risig", är en annan kommentar till en närbild på en gripen kvinna. Kommentarerna visar på en människosyn som är fruktansvärd. Den väktare som avslöjade gruppen blev utfrusen, blev bespottad av chefer och genomled en lång mardröm innan han tvingades bort från Securitas.

En väktare i Transportarbetareförbundet fick beröm för sina arbetsmiljöinsatser både av förbundet och av företaget. Men på sin facebook visade han en bild från ett av de mest ökända bordell- och sex-tonårs-köpsplatserna, en bar i Pattaya i Thailand. 

Uppdrag granskning tar också upp hur den tidigare VD:n för Securitas blev gripen för sexköp i Stockholm. Poliserna övervakade prostitutionslägenheten och hörde hans stönanden innanför dörren. Han tvingades avgå som VD men fick en annan fin post inom Securitasbolaget.

Det största forumet för väktare finns på facebook. Det är enligt uppgifter en tummelplats för grov rasism och våld. I reglerna för forumet heter det att det är olagligt att ta skärmdumpar i forumet, vilket naturligtvis är rent nonsens.

Det är med all sannolikhet det som skrivs i forumet som är olagligt.

Det heter också att om det finns misstanke om att någon journalist, obehörig eller polis är med i gruppen så ska det anmälas till administrationen omedelbart.

https://www.svtplay.se/video/35428633/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-23-securitas-hemligheter


Kommentarer