Skrämmande och märklig händelse i Avesta

Det var tidningsbudet födelsedag sista lördagen i maj och han hade 47 paket att dela ut inpackade i Paxsterns bakutrymme.

Händelsen uppmärksammades med en rubrik på första sidan av Avesta Tidning den 1:a juni 2022.
 

Helt överraskande, när han kommit ut från ett hus och satt sig i Prolog-Paxstern, dök en man i 35-40-årsåldern upp och riktade en pistol mot honom.

Han gick runt till förarplatsen och frågade:

 - Vad heter du, vad gör du.

Budet tänkte att det kunde vara en civilpolis. Mannen viftade med pistolen och visade att han skulle ut från bilen och ner på marken. Han fick sitta på knä med händerna uppsträckta. Mannen tittade in i Paxsterns förarutrymme och satte sedan ner pistolen i ett hölster. 

Sen stack han iväg. 

Men efter ett tag var han tillbaka igen.Han riktade pistolen mot budet igen och tvingade ur honom igen. Sen stal han el-fordonet och drog iväg.

Ett tidningsbud på ett granndistrikt såg Paxstern  med en främmande man och tänkte undersöka saken. Mannen gick leende mot henne och sa att han stulit Paxstern "för att det var kul". Sen försvann han.

Tidningsbudet gick tillbaka till kontoret och polisen kontaktades. Med hjälp av en polishund lyckades de spåra upp och gripa mannen.

Kommentarer