Pistolman som stal Paxster får fängelse

Den man som tvingade ner tidningsbudet på knä med en pistol döms till 1 års fängelse för grovt olaga tvång, olaga hot, rattfylleri, tillgrepp av fortskaffningsmedel m.m.

Mannen skrek "Polis, stopp, stanna" och riktade sen en pistol mot tidningsbudets huvud. Senare stal han budets Paxster elfordon. Men körde efter en kort sträcka in i en buske och fick stopp.

Han greps senare med hjälp av en polishund.

 

Mannen har i förhör sagt att han drack öl hela kvällen och natten. När han gick ut på natten satte han på sig skottsäker väst och ett hölster med en soft air gun. När han fick se tidningsbudet i närheten av hemmet, säger han att han vill "skoja" med budet, och utgav sig för att vara polis.

Domen på ett års fängelse innefattar också några tidigare händelser. Han stal en mobiltelefon i en pizzeria, slängde ner kortterminalen på golvet och sparkade ner pizzerians staket. Han stal tidigare en dator, en mobil och hörlurar från en man och har uppträtt hotfullt i Avesta centrum.

Han döms dessutom, enligt Avesta Tidning, till att betala 30.000 i skadestånd sammanlagt till målägandena, däribland det utsatta tidningsbudet.


Kommentarer