VTD-bud lägger ner gratis-NH

- Cheferna och kontorspersonalen kan ge sig ut och dela totaltäckning, menar ett bud som drabbas av VTD:s metoder. Nu stoppar tidningsbuden Norra Hallands gratisutdelning i Kungsbacka.

Chefer förföljer och hotar tidningsbuden för att tvinga dem att fortsätta, trots att de har sagt upp avtalet om att dela ut gratisupplagan av Norra Halland. 

Norra Halland har totalutdelning fredagen den 29 juli. Även Kungsbacka-Posten kan komma att påverkas snart. Tidningsbuden säger också upp andra frivilliga åtaganden som protest mot VTD-ledningens angrepp.



Mitt i semester meddelade VTD att lönerna ska dumpas för tidningsbuden i Göteborg, för många gäller det en betydande del av lönen som försvinner.

Det har väckt mycket starka motreaktioner. Det är första gången  som omfattande så kallad hyvling förekommit inom Transportarbetareförbundets områden.

VTD går förbi Lagen om Anställningskydd och den inom tidningsbudsbranschen sedan länge allmänt accepterade regeln att Sysselsättningsgraden som finns i anställningsavtalet gäller och inte kan minskas.

Varför ställa upp för ett företag som sparkar ner oss, frågar sig många tidningsbud i Göteborgsregionen idag.

En av åtgärderna mot VTD är att säga upp extra åtaganden.

En annan är att arbeta "by the book". Göra allt arbete helt enligt instruktionerna och begära mertid.

En annan viktig sak är att aldrig börja innan inställelsetiden.


Kommentarer

Roland Ankarsten sa…
Din SSG står i ditt anställningsbevis. Den kan ingen arbetsgivare ändra på varken i vår eller någon annan bransch. Här måste något missförstånd föreligga. I annat fall. Stäm VTD i domstol.