De stjäl som korpar

Från Transportarbetarens webbsida den 30 september 2022
 

Äntligen sätts fingret på de enorma lönestölder (Länk) som systematiskt har genomförts mot tidningsbuden på många håll i landet. Det är svindlande summor som Distributionsbolagen avsiktligt har stulit från sina egna anställda. Bara i Göteborgsregionen räknar Transport med att de stulit över 16 miljoner de senaste par åren.


De stjäl som korpar.

På flera företag sitter fräcka och oförskämda chefer på kontoren och nedvärderar tidningsbuden. De plockar som tjuvande skator.

Transportarbetareförbundet på centralkontoret har varit väl medvetna om hur det fungerat under lång tid utan att få till stånd någon förändring i det stora hela. Och Almega Medieföretagen på Östermalm i Stockholm har hejat på bolagen. De är ökända för sitt förakt och hat mot tidningsbuden.

VTD har satt fingret på tidningsbudens förhållanden genom att gå ut med stora lönesänkningar utan turordning mitt i semestertider. Men inte bara det.

Nu kräver facket i Göteborg papperen på bordet om mertiden som försvinner genom att chefer är inne och stryker och fifflar med tidrapporterna. VTD vill tvinga buden att jobba gratis både innan och efter den utsatta tiden.De har plockat miljonbelopp på varje filial, säger fackets talesman.

Just nu driver facket ett fall för en medlem där de strukit ut 40.000 i lön utan motivering.

Kommentarer

Anonym sa…
Vtd änställda måste har rätt till streijka och får sina berättiga pengar retroaktivt