Ingen hyvling här, VTD

Tidningen Hallandsposten redovisar en av de höga chefernas lön på VTD. En av de som är ansvariga för den brådstörtade och numera ökända nerhyvlingen av lönerna på distributionsbolaget VTD.


Bild  Klipp från Hallandsposten
 

Även den nya VD:n uppges ha fått en lön i miljonklassen.

På sin Linkedin-profil uppger hon att hon har anlag för att tyda kundens behov, med fokus på kvalitet, kostnadseffektivitet och hög lönsamhet. Några anlag att tyda de anställda som sliter på nätterna med utdelningen verkar inte finnas.

Det är också viktigt att veta att lönen bara är en del av förmånerna i chefsleden. Inte minst tillkommer en jättehög pensionsinbetalning som torde ligga runt 3-400.000 om året. Många andra förmåner ingår också.

VTD har nyligen startat ett Instagram-konto som sköts av två kvinnor.

Där ska en himmelsblå bild av företaget presenteras  som är helt väsensskilld från tidningsbudens slit i den mörka vinternatten.

Ett exempel på hur totalt idiotiskt det kan bli är deras inlägg om att det är nyttigt att gå i trappor med kommentaren "tänk så härligt långa liv våra tidningsbud kommer att få som springer i trapporna hela natten". En undersökning om tidig död i arbetslivet visade nyligen tvärtom att tidningsbuden tillhör de yrkesgrupper som dör flest år i förtid på grund av jobbet.

I sidspalten på startsidan kommer de fortsatta tokerierna på VTD:s instagram att visas.



Kommentarer

Anonym sa…
Varför skulle dem hyvla sig själva? Ligger vtd minus 100 mille? Nej. Så varför sänka sin egen lön? Kontor och Chefer är immuna mot hyvling. Finns det exempel där dem dragit ner sin egen lön på kontoret hittills? Länk om du kan visa mig detta. Annars är det som vanligt buden som kommer bära upp hyvlingen för alla på företaget.