Nytt möte på Transport - mot VTD

 

Kampen mot VTD:s människohat och ondska fortsätter.

Nu bjuder Transports tidningsbudssektion in alla tidningsbud till sitt medlemsmöte torsdagen den 15 september klockan 17.00 på Fjärde Långgatan 48 i Göteborg.

Som alla förstår kommer mötet att till stor del handla om den hyvling av lönerna som VTD just nu iscensätter på 16 filialer i Göteborgsområdet. 

Enligt uppgifter kommer mötet att bevakas av förbundets tidning, Transportarbetaren.

Samtidigt har VTD redan börjat söka efter nya bud för att ersätta de som slutar på grund av VTD:s agerande i sommar. På måndag den 12 september publicerar Arbetsförmedlingen en annons där 5 tjänster som tidningsbud är lediga bara vid filialen i Kungsbacka.

VTD anställer också allt fler välbetalda tjänstemän. Ännu en HR-tjänst ligger ute. I platsannonsen framhålls att de har kul på jobbet och att det är ett tajt sammansvetsat gäng med glada kollegor. "Är du en person som vill jobba i ett härligt team, i en föränderlig och varierande vardag och på ett företag som befinner sig på en väldigt spännande resa?"

Det var precis inför semestrarna som VTD meddelade att de ska göra kraftiga lönesänkningar för tidningsbuden genom att minska arbetstiden för samma arbetsuppgifter. De anser att tidningsbudens löner ska sänkas för att kompensera höjda drivmedelspriser och prishöjningarna på tidningspapper. För att till varje pris hålla uppe bolagets vinstmarginaler.

Kommentarer

Anonym sa…
Enligt VTD:s intranät är det 18 stycken som har sagt upp sig.
Anonym sa…
Inte nog med att dom drar ner på tiden på distr dom byter samtidigt ut bilar mot el-moped på våra stora bildistrikt. Om det är svårt klara tid redan nu hur tror dom det ska funka med moped som gör 30km?