Point Logistik vägrar "hantera" mertid

Points nya schackdrag för att stjäla från tidningsbuden.

 

Har du inte lagt in ansökan om extratid direkt i samband med att du avslutar passet i telefonen, så kommer vi inte att betala ett öre för ditt övertidsarbete och överhuvudtaget inte titta åt dina lönekrav.

"Med vänliga hälsningar", från Point Logistiks kontor.

Ondska och människohat - så definieras VTD:s lönenedskärningar och omfattande stölder, där cheferna är inne och manipulerar med mertidsrapporterna i efterhand för att inte betala ut lönen.

Men fler bolag utmärker sig i striden mot tidningsbuden. Point Logistik i Skåne, Blekinge, Småland och Boråsområdet, vill vara med och tävla om vem som är bäst på att lura skjortan av sina anställda nattarbetare.

Point har inget arbetsrättsligt lagstöd för att avvisa ansökningar om mertidsersättning. 

Det finns inget stöd för det i kollektivavtalet. Och de har sannolikt ingen överenskommelse med facket om att genomföra det. De räknar säkert helt enkelt med att facket är för svagt för att kunna ta i tu med dem, trots att de uppträder som pirater mot tidningsbuden.

På samma sätt som VTD gjorde när de körde igång med sina aktioner.

Märk språkbruket, "eventuella extratider". Eventuellt betyder måhända, kanske kan det inträffa, osäkert men kanske möjligt, skulle kunna hända.

Motsatsord är "säkert".


Kommentarer