Transport: VTD:s politik är rent människohat


 Lönesänkningarna är rent människohat, enligt Transports centrala ombudsmän.

Och det är lögn och förbannad dikt att facket Transportarbetareförbundet står bakom hyvlingen som sätter ner lönerna för VTD:s tidningsbud i Göteborgsregionen.

- Ni ska fan i mej inte försöka hyvla i vårt namn

Lars Jonasson från avdelning 3 i Transport Göteborg talar klarspråk i Transportarbetaren (LÄNK).

- Så som företaget behandlar sina anställda måste man fråga sig om man kan fortsätta arbeta för dem.

Och i Stockholm säger Transport att vill någon studera människohat rekommenderar vi dem att studera företaget VTD och deras metoder. Precis innan semestern fick en del tidningsbud besked om stora sänkningar av distriktstiderna på upp mot hela 30-40 %. Andra fick mindre sänkningar och en del oförändrat eller marginellt höjt. Allt genomförs i all hast och utan hänsyn till de som drabbas.

Det har väckt stor vrede och avsky mot ledningen.

Hyvlingen innebär att tidningsbuden fortsätter på samma distrikt men att många ska bli färdiga på mindre tid. Den som inte accepterar upplägget sparkas ut. Det är många bud som arbetar på arbetstillstånd där lönen nu riskerar att understiga vad Migrationverket tillåter som lägsta inkomst. Redan söndagen den 5:e september var tidningsbuden tvungna att svara "ja" eller "nej" till de nya uppläggen. Svaren skulle in med vändande e-post. Ett tidningsbud skriver att han råkade hitta den nya anställningen i skräppostkorgen.


Alla ska arbeta med kniven på strupen, enligt VTD-ledningen.

Samtidigt redovisade Stampens tidningar ett mycket bra resultat för 2:a kvartalet som gäller fram till juli 2022. Distribution framhölls som en av de viktigaste bitarna för framgångarna. Men tidningsbuden nervärderas i verkligheten på förskräckande sätt.

Den central ombudsmannen Magnus Thelanders uppfattning är att "alla är medvetna om att rent juridiskt, arbetsrättsligt, har VTD möjlighet att driva igenom omläggningen.". Det verkar dock inte stämma.

Erfarna fackliga anser tvärtom att de, VTD, skulle vara chanslösa i Arbetsdomstolen eftersom det handlar om samma arbete som ska utföras på en kortare tid. Villkoret för att vinna i AD anser de vara att arbetstidssänkningen garanterat motsvarade samma tidsänkning i arbetsschema och därmed mindre arbete. 

Samt att en grupp tidningsbud VTD drabbas av sänkningar som aldrig skulle kunna kallas "rimlig" och bara utgöra en mindre betydande del av anställningen.


Kommentarer

Anonym sa…
Helt rätt speciellt som dom inte räknar med tidningar som inte kommer varje vecka eller alla paket och all post som dom kastar ut på buden. Driva det till AD och och kalla in Arbetsmiljöverket så får dom se hur massa fattiga från när och fjärran tvingas springa benen av sig för att ligga bra till hos cheferna
Anonym sa…
Men om det stämmer är det väl bara att ta frågan till arbetsdomstolen.
Anonym sa…
Extratid, extratid, extratid!
tidningsbud sa…
Jag tror förbundet har dålig juridisk kontroll och rådgivning. De tog frågan om bildistributörernas löner på Svensk Direktreklam till AD. Med tanke på hur avtalet ser ut var chanserna att vinna i stort sett 0. Deras huvudyrkande avvisades helt av alla i domstolen, även av fackföreningsrepresentanterna. De fick betala över 600.000 till SDR. Med egna kostnader uppgick förlusten till nära miljonen. I det här fallet skulle det med stor säkerhet vinna i AD. Men de verkar välja att fega ur och helt felaktigt påstå att VTD har rätt att göra detta. På förbundskontoret verkar de inte ha insikt om att att det aldrig varit fritt fram för att hyvla på det här sättet. Att företaget drar ner lönen för samma arbete. Det är enormt stor skillnad på att hyvla ner arbetstiden genom ett arbetsschema med mindre timmar och att sitta vid datorn och skruva ner arbetstiden för samma arbetsuppgifter