Ingen rast eller ro för tidningsbuden - trots pandemin

På många håll kan en hel del av kontors- och chefspersonalen tillbringa tiden på sofflocket under pandemin. Men tidningsbuden ska ligga  som remmar  i natten - mitt  smittspridningen. Som kräver alltfler dödsoffer.

Flera journalister, andra anställda på tidningarna och en del kändisar har dött. Hur många tidningsbud eller före detta tidningsbud som dött av viruset vet vi inte. Och får aldrig veta.


Det som märks mest är paketökningen i det nygamla märket MTD - Early Bird. Och även om det ramlar in lite fler klagomål klarar sig tjänsten ännu så länge bra jämfört med Postnord- när det gäller brukarnas kritik. Early Bird-Trustpilot länk
Postnord Trustpilot.
Att det kan se ut som många är missnöjda beror på att det är främst de som är besvikna som letar upp sidan och skriver ett inlägg.
Har du fått leverans från Early Bird, skriv gärna en recension.
Norska Helthejm (med tidningsbudsutdelning) använder Trustpilots möjlighet till att bjuda in alla som använt Helthjem att ge ett omdöme. Det ger mycket mer positiva reaktioner. Men även Helthjem ha börjat få en hel del kritik under den senaste tiden. De är överhopade av leveranser och lämnar över en del till norska Posten. Helthjem länk

Man har planer inom MTD att sätta ut en låst låda utanför alla lägenhetsdörrar. För att göra tjänsten säkrare.

I dagsläget utnyttjas  all terminalskapacitet. Så för att växa måste nya terminaler startas. Vilket nu sägs vara på gång.  Borås, Malmö och fler i Stockholm.


Tidningsbuden är annars ganska luttrade när det gäller olika nya projekt som ska ersätta morgontidningarna. Många av dem har kraschat eller blivit rännilar.
Paket hoppas man ska vara en storsatsning som inte går fel.

Kommentarer

GUILLOU sa…
Fria Ord GP Torsdag 30 april 2020

Kan tidningen smitta?
"Jag prenumererar på GP:s pappersutgåva.Kan jag smittas av tidningen?Vilka försiktighetsåtgärder vidtar GP? Ulf H

Svar:Hej Ulf!Ingen som arbetar med att distribuera GP jobbar med några som helst symptom på sjukdom.
Dessutom använder buden handskar i samband med utdelningen.
Buden får heller inte gå in samtidigt i filialen för att hämta sin tidningar utan vi följer samhällets rekommendationer med avstånd vänligen GP.
Anonym sa…
Det där är en direkt lögn med oriktiga uppgifter Med tanke på formuleringarna samt felskrivningen så tror jag att det är VTD som har skrivit och står bakom detta.Om inte så har GP en dålig källkontroll..