Skickade efter pall - fick liten påse

De köpte en trädgårdspall för 349 kronor. 

Men tidningsbuden kom med en liten oanvändbar plastficka.

Så hjälper Klarna, MGG Express och Early Bird en skojande holländare.

 

Här är bild på den berömda pallen som aldrig kom till köparna. Till höger den lilla påsen som tidningsbuden levererade i ett Kinapaket. Pris 349 kronor.

Tidningsbuden delar ut stora mängder paket från Kina. Det är det senaste tillskottet i de så kallade extra-produkter som tidningsbuden "kan ta med sig när de ändå är ute och passerar brevlådorna", som cheferna på bolagen brukar uttrycka saken.

Många som handlar saker från Kina verkar nöjda med sina köp. Eftersom de får paket gång på gång på gång.

Men för en del blir det platt fall.

 

Vår och lusten att komma ut i trädgården och plantera lockar många. 

I annonser på facebook och Google i våras säljer ett företag som kallar sig Vincini Sverige genom hemsidan vincini.se en hopfällbar trädgårdspall med en slags skumgummiplatta. Kan användas både som sittpall eller knästöd om man vänder upp och ner på pallen. På en bild ser man en kvinna som ligger på knä på pallen och påtar i rabatten. 

Bild från Ebay. Samma bild fanns på Vincinis sida med kvinnas ansikte pixelerad.

Trots att priset är högt på den lilla pallen, 349 kronor, så är det många som köper.

Efteråt är det flera hundra som recenserar köpet på sidan Trustpilot. Det var sannolikt några tusen främst äldre som slog till på Vincinis annonser för trädgårdspallen.

Pallen har sålt i stora upplagor på sajter som Ebay och Amazon under flera år. 

Holländaren bakom Vincini är en ganska ung förslagen man som inte skulle lyckas så bra utan hjälp av Klarna i Sverige.

Vincinimannen har satt en svensk flagga på sidan där köpet genomförs, köpt ett svenskt domännamn och allt är skrivet på svenska. Det är 30 dagars ånger- och full returrätt, uppger han och betalning genom Klarna. Det är fri frakt och varan levereras ända hem. Det som ska visa sig vara en liten påse påstås kosta 700 kr i ordinarie pris.(Fast själva pallen finns på Biltema för 199 kronor).  

Våren går så över i försommar, men till slut är paketen som Vincinimannen beställt i Kina på ingående genom Mgg Express och Early Bird.

Så börjar "pallarna" komma mitt i natten med tidningsbuden. 

Men paketen från Kina är lätta att hantera, och tunna, väger nästan ingenting.

Vad ska kunderna ha den lilla påsen till?

Det är bara den lilla "väskan", plastfickan som kommer, den som ska hängas upp på sidan av pallen. 

Det finns ingen avsändare mer än MGG Express i Halmstad och Early Bird, ingen tulldeklaration, inga uppgifter eller faktura eller var den kommer från. 

Massor av köpare hör naturligtvis av sig till Vincini och undrar när pallen kommer. 

Svaret är att den får ni titta i stjärnorna efter. Ni är blåsta. Fast naturligtvis skrivet på ett finare språk.

Om man scrollade ner på köpsidan stod det med liten text, "Pallen kan beställas separat". Men sidan visade många bilder på pallen och det stod Väska & Pall med stora bokstäver som rubrik. Nu påstår den skojande holländaren att alla bara beställde den den lilla påsen som hänger på pallen.

Köparna frågar sig vad de ska med en påse till en pall med - när de inte har någon pall. 

Det kan varken Vincinipojken eller Klarna, MGG Express eller Early Bird svara på. Klarna påstår att de har utrett fallet och kommit fram till att precis alla köparna har fel, Vincini har rätt. Här har de köpt en påse för 349 kronor som kostar omkring 15-20 kronor i Kina och nu ska pengarna fram. (Påsen säljs på Ebay med fri frakt till Sverige för omkring 3-4 pund.) 

Annars åker ni på inkasso, meddelar skojarna i Klarna de som blivit pålurade pallpåsen med Klarna faktura.

Ingen skulle haft en tanke på att köpa en plastficka för 349 kronor. Alla blev helt lurade.

Vincini har också annonserat genom facebook till danskar. Det är samma upplägg med en dansk hemsida och många köper köper pall + väska precis som i Sverige. Danskarna får också bara påsen med  avsändare, MGG Express, Halmstad, Sverige.

Alla som kräver att få ångra köpet får reda på att de får betala rekommenderad returfrakt till en märklig adress i Kina: 

9th Floor, Wanzhuo International Building, No. 12 Xiabian Fumin Road i Houjie Town. Men det går inte att hitta några uppgifter om något som heter Wanzhuo International Building i staden Houjie.

Och de som returnerar verkar aldrig mer höra av något och får inga pengar tillbaka. 

Returpaketen fastnar, enligt en uppgift, i den kinesiska tullen och blir förverkade eftersom ingen är intresserad av dem. 

När de köpte det som skulle vara en trädgårdspall stod det på Vincinis hemsida "30 dagars betänketid. 100 % pengarna-tillbaka-garanti" 

Många skickar den lilla väskan i retur till MGG Express i Halmstad. De vägrar acceptera returen och skriver att väskan ska brännas och inga pengar betalas tillbaka. 

Låt oss citera några av de hundratals recensioner som finns på olika sidor om köpet av den numera berömda trädgårdspallen från Vincini. Alla ger lägsta möjliga betyg.


Bluff företag

Bedrägeri rakt igenom!Beställde trädgårdspall,fick en liten plastväska.Returnerade till Kina-företaget med egen betald frakt för att testa.Naturligtvis ingen återbetalning.
KLARNA samarbetar med denna bluff.
Varning för att handla med dessa kontakter 

 

Har också beställt den berömda pallen…

Har också beställt den berömda pallen och fått en väska som inte är värd namnet väska. Skickat tillbaka till kina och där sitter den fast i tullen.Kommer tyvärr få betala för jag är ansvarig för transporten enligt vincini och Klarna. 

 

Vincini bedrar tillsammans med Klarna

Vincini lurade mig att köpa en plastväska värd 20 SEK när jag trodde jag skulle få en pall för 349 SEK. Nu har Klarna betalat ut mina pengar till dem trots att jag aviserat att de lurat mig. Jag kan inte fortsätta samarbeta med en betalningstjänst som godkänner bedrägeri.

Otroligt konstigt att Klarna står bakom…

Otroligt konstigt att Klarna står bakom Vincini Sverige.
Till vem betalar vi alla som blivit blåsta ?
Ingen adress
Inget telefonnummer
Är det ett företag ?
Organiserad brottslighet?
Tydligen betalar man ej moms
...Skattebrott ?

SKÄMS KLARNA att ni står bakom detta, och lämnar oss kunder i sticket

  

Fuskerbjudande

Om man inte är nöjd skall produkten sändas till Kina på kundens bekostnad, något som kostar mer än vad man kan köpa en pall för hos byggvaruhandeln. Fakturan utställs av utländskt bolag och utan moms. Klarna medverkar i denna process för att driva in pengarna!
Detta är lurendrejeri !!!

 

❌❌❌Vincini= Oseriösa!!!!!…

Vincini är största & värsta blufföretaget, jag råkat ut för. Kommer aldrig att beställa därifrån igen! De har tydligen satt i system att lura sina kunder🤬Även jag blev superlurad är så arg, ledsen. Beställde som många andra en trädgårdspall med väska för 349:-(trodde jag)men det kommer bara en billighets väska/läs (kinaskit)värd kanske 20:-

 

Nu har jag givit upp.

Nu har jag givit upp.. orkar inte tjafsa med Klarna och Vincini längre, de har vunnit. Har betalat in 349kr och tänker kasta den urusla väskan så jag slipper bli påmind om den dåliga affär jag gjort.. kommer aldrig handla något från detta företag och finns det möjlighet att betala på annat sätt än genom Klarna kommer jag att göra det. Önskar de som orkar strida vidare för allas våran rätt Lycka till! 

 

 

Blufföretag ända ut till fingerspetsen.

Blufföretag ända ut till fingerspetsen.
Ingen moral att sälja en påse för över 300 kronor.

 

Och så här fortätter omdömena om Vincini sida upp och sida ner.

Här är några utdrag från de danska recensionerna, de sparar inte på invektiven.

 

Siger så også noget om Klarna banken.
Hold jer væk fra begge..... Tasken ryger direkte i forbrænding.
 

Hold jer alle fra dette svindel firma og advar alle I kender, så ingen skal gå i samme fælde.

Det største svindelfirma.

Jeg har anmeldt firmaet for svindel med nethandel. 

Bondefangeri - fup og fidus

Svindel og Humbug - køb ikke!

Min mor købte den omtalte haveskammel (trädgårdspall), men har aldrig modtaget den. Tasken sendte hun tilbage til returaddressen i Sverige, men fik så at vide, at den skal sendes til en adresse i Kina. De nægter at refundere den. 

DET ER DET RENE FUPFIRMA  Den største svindelfortagende jeg nogensinde har været i forbindelse med.

Ren og skær svindel. 

Samme oplevelse som de øvrige anmeldere.
Hold dig langt væk fra dem. Dette firma er det rene svindel kan ikke forstå at det kan lade sig gøre at svindle penge fra den ene kunde efter den anden.

Nu har jeg politianmeldt Vincini.dk og håber at dette stopper. Hvis jeg vil ha pengene igen skal jeg returnere til en mystisk adresse i Kina.  

Hold jer langt væk. Det er rent bedrag. Magen til fup firma skal man lede læge efter


Vad ska kunden med pallpåsen till?
       

Det finns en hel del sådana här nya "e-handlare" som inte har en enda vara. Egentligen ingen verksamhet mer än att om du köper en sak på deras hemsidor beställer de den saken hos en grossist i Kina till ett lågt pris i ditt namn. Plockar nästan alla pengarna i egen ficka och hoppas att produkten ska komma fram från den kinesiska grossisten.

Men i fallet med pallen drog Vincini det hela ett steg längre. Och beställde inte produkten på bilderna utan en för kunderna oanvändbar påse, en sak som skulle följa med. Och tog saftigt betalt.

 

Vem står bakom detta? Ingen av de som blivit lurade verkar hitta mannen som lurat dem. 

Det visar sig vara en ganska ung man som bor i en mindre ort i Nederländerna och har några företag registrerade, men inget som heter Vincini. 

Till ett av de företagen som är registrerade i hans namn i Nederländerna är det som Klarna betalat ut bluffpengarna. På hans engelska sida finns hans namn i ett företagsnamn och hans hemadress. Han har också skrivit en falsk recension på sitt eget företag på Trustpilot. En av de väldigt få positiva omdömen hans företag fått.

Han bor i ett nytt parhus på nästan 150 kvadratmeter och på sin personliga facebooksida gör han bara reklam för en helt annan handel i ett annat företag som bara bedrivs i Holland, och som förmodligen ska vara mer seriös. 

Vincini nämner han förstås inte. Med det namnet fortsätter han att slå mot främst Sverige och Danmark. Troligtvis främst på grund av att Klarna ställer sig bakom bedrägerierna. 

Den 22 juli 2021 köper han domännamnen livicy.se och livicy.dk och en gissning är att han kommer att byta web-shopens namn och upphöra med det alltför utskämda namnet Vincini. 

Klarna fortsätter att understödja hans verksamhet och förmodligen gör MGG Express och Early Bird samma sak.

1:a augusti skriver en äldre man som skickat efter en sak en recension om Vincini:


"Att Klarna vill ha något med detta s k företag att göra är obegripligt. Vincini är det värsta, obehagligaste, mest oförstående företag jag upplevt under mitt 73-åriga liv. Anlita dem aldrig!!" 

En annan recension i slutet av juli : "Beställde ortopediska sandaler. Vilket skämt!! Efter att använt dom i 5 min gick sulan sönder! Borde stått att det var plastsula. Luktar kemiskt om dom! Så köp inte från detta företag utan gå till ett välkändt skoföretag och köp ett par riktiga skor för samma summa!
Extremt dyrt kinaskit!!"

Kommentarer