Åtalas för mordförsök på SDR-utdelare


Mannen som sköt mot reklambudet utanför Borås åtalas för mordförsök.

I mitten av augusti slutar en utdelningsrunda för en distributör på Svensk Direktreklam i Borås på ett mycket dramatiskt sätt.

Jobbpasset i den lugna, idylliska sommarnatten förvandlas till en skräckupplevelse.

I höjd med en stor villa står plötsligt en helt naken man på vägen och skriker något ohörbart med ett vapen riktat mot bilen, berättar utdelaren.

Och när han passerar honom misstänks det att mannen på mycket nära håll avlossade flera skott som träffar hans bil, krossar helt sidorutan på vänster bakdörr och punkterar bilen.

Han lyckades köra några gator bort från platsen och larmade polisen efter bara några minuter.

Först framåt middagstid kan en man gripas uppe på vinden i sin villa.

Vapnet var ett halvautomatiskt modernt jaktgevär och  har inte återfunnits. Polisen har heller inte kunnat hitta det media som lagrade övervakningsfilmerna från husets kameror.

Budet berättar att han först trodde att det var ett skämt. En helnaken man hoppade ut på vägen. Han lyste helt vit. 

Reklamutdelaren stannar. 

- Men nu kommer mannen närmare och han riktar ett vapen mot min bil. Och samtidigt skriker han aggressivt, inga ord utan mer som ey,ey,ey.

- Jag blev rädd och jag var övertygad om att han skulle göra något mot mig. Så jag gasar på och flyr därifrån.

- Mitt hjärta slår snabbare när jag tänker på den här händelsen. Jag är väldigt rädd att gå till mitt jobb.  Men jag har fortsatt och jobbat, säger budet.


 
I ett stenparti ute vid vägen finns en väl kamouflerad kamera placerad.

Det farligaste skottet träffade det som kallas B-stolpen på vänster sida av bilen mellan sidorutorna. Delar av plasten som sitter över den sköts bort och låg i bitar på vägen. Det är mycket nära förarplatsen.

Ett annat skott har träffat vänster bakdörr längre ner. Ett har gått igenom stötfångaren bak och ett skott gick både in och ut genom bakdäcket som punkterade.

Man tror att det var skottet som träffade mellan sidorutorna som fick rutan på vänster bakdörr att krossas helt. Det fanns inget kvar av rutan.

Det fanns inga spår av kulor inne i kupén.

Man tror att det var fem skott i tät följd.

Den misstänkte mannen och hans sambo hade tyckt att misstänkta personer och bilar rört sig runt huset. En firma hade monterat fem kameror och mannen hade ett rum som var som en slags övervakningscentral.

Bilen som reklamutdelaren körde ansåg de vara en av de mest mystiska.

Det var ett totalt missförstånd. Reklambudet var endast ute efter att skaffa sig en inkomst och det enda han visste om deras villa var att de avböjde reklam.

Han hade kört förbi en gång i veckan vid olika tider för att leverera till två lådor längre in på gränden och sedan vände han och körde tillbaka förbi deras hus.

Paret i villan hade skärmdumpar på hans bil i mobilerna. 

Mannen ska ha varit uppe på natten för att han skulle ut och jaga, skriver Borås Tidning. Och han uppmärksammade troligen bilen genom billjuset. Han ska ha sett att det var den bekanta "mystiska bilen"  och då rusade han ut och gensköt den på tillbakaväg från återvändsgatan.

Mannen åtalas också för vapenbrott.

Han åtalas också för ringa narkotikabrott. 

Uppdatering: Döms för mordförsök 13 december 2021.

https://tidningsbud.blogspot.com/2021/12/8-ars-fangelse-for-mordforsok-pa.html

Kommentarer