Kommer Dagens Nyheter med en EPA-traktor?

 

 

Kan det vara Premos nya utdelarbil. Du kan få jobb som utdelare på Premo med egen A-traktor. Dock måste du vara fyllda 18 år eftersom det är extremt nattarbete och därmed olagligt att anställa de som är yngre.


En lite oväntad utveckling att låta en smattrande EPA-traktor komma med nattens DN och SvD.

Premo gör det som ingen annan gör. Nu söker de sommarutdelare med eget Långsamt Gående Fordon, det vill säga A-traktor eller EPA-traktor. Eller egen lådcykel. För utdelning nattetid i stor-Stockholmsområdet.


Fordon som ofta har en hög ljudnivå och knappast är miljövänliga. Och hur ska det vara möjligt att försäkra dem som arbetsfordon, frågar sig tidningsbuden idag. Kommer Premo att låta dem åka runt på natten i de finare villastäderna med Dagens Industri och Svenska Dagbladet.

Vi kan erbjuda dig ett sommarjobb hos oss där du använder din egen lådcykel eller ditt egna LGF-fordon (t.ex. EPA-traktor/A-traktor...) LÄNK

En gång i tiden var det egen barnvagn som gällde för många.

Men sedan en bra tid tillbaka har två kategorier av utdelare dominerat i Stockholm. Gångbud med de speciella utdelarvagnarna i innerstaden och de som har använt sin egen bil i andra områden.

Premo håller just på med att fasa ut de egna bilarna och har köpt in ett par hundra Paxster, en billig norsk el-mopedbil utan fönster eller dörrar med bara ett plexiglas fram. Fordonet har fått mycket kritik för att det är oskyddat och kallt på vintrarna för utdelaren. Regn slår också in från sidorna.


Tidningsbuden i Stockholm brukar säga att Premo-ledningen är underlig. På västerbottniska det som kallas att vara "eljest". (annorlunda, egenartad). Men tyvärr oftast på ett negativt sätt för distributörerna. 

P-O Enquist beskriver en person som är "eljest" med en som fortsatt måste gå omkring i finskorna även om det är djupsnö.

Kommentarer