Premo - utan utsläpp

Premo i framkant för miljön - skippar alla utsläpp i utdelningen.

Med 243 små Paxster elektriska mopedbilar. 217 elcyklar. 55 elbilar och en hel del gångvagnar kvar. Så blir Premo med start den här veckan det första distributionsbolaget som delar ut utan avgaser under själva utdelningen.

Resan mot utsläppsfritt tog fart när Premo kom på att med paketen så fungerade det inte längre med att massor av tidningsbud delade med sina egna privatbilar.

Många överraskas ändå av att Premo kunde komma hit. Premo har i alla år ansetts som ett sjaskigt och nergånget bolag med mycket dålig arbetsmiljö och chefer som inte brytt sig nämnvärt om annat än sitt eget välbefinnande.

Premo har inte klarat av att få tag i tidningsbud utan en stor del av de anställda jobbar för att få arbetstillstånd i Sverige: inte för att de har valt att vara tidningsbud.

Procentuellt sämre än för 50 år sedan

Övriga Sverige kvarstår som ett klimat- och miljömässigt fiasko. Det är mindre andel utsläppsfria områden idag än det var för 50 år sedan. 

Och Stockholm borträknat ligger det i runda tal på endast lite över 40% av hushållen som nås utan utsläpp.

 

Kommentarer

Anonym sa…
Så då finns det pengar till att köpa leksaker, men vi ska inte få betalt för extratiden. Det tillsammans med att man vägrar fatta att det är olagligt att jobba 5 timmar eller mera utan lunch, gör att bud som jobbat i +20år slutar.Samtidigt som inga mera arbetskraftsinvandrare får tas in, den kommer göt att Premo som företag redan tvingas till att göra trakterna större, så att ännu flera slutar. Man har liksom ljugit sig in i en ond cirkel. Lycka till, säger jag som har jobbat min sista dag på detta skitföretag.