TAB förlorar Umeå

Svensk Hemleverans Norr i Luleå tar över utdelningen i hela Västerbotten. 

Efter att VK Media slängt ut Tidningstjänst och istället skrivit avtal med NTM-koncernen om utdelning genom Svensk Hemleverans.

VK Media äger tidningarna Västerbottenskuriren och Folkbladet Västerbotten. Tidningarna förblir i VK Medias ägor, men distributionen tas över av Svensk Hemleverans, som därmed kontrollerar hela Västerbotten.

NTM med Svensk Hemleverans köpte redan för ett par år sedan Norran i Skellefteå och fimpade då TAB i norra Västerbotten.

Nu tar de över hela Västerbotten.

Statliga Tidningstjänst har under de senaste åren tappat fyra städer med olika titlar. Värmland- och Skaraborgsstidningar i Karlstad, Norra Skåne i Hässleholm. Norran i Skellefteå och nu  VK och Folkbladet i Umeå.

Tidningstjänst som ägs av statliga Postnord är nu helt i händerna på Bonniers i Stockholm, som egentligen är motståndare till all statlig inblandning i medieverksamheten. Bonniers äger nu alla tidningar som delas ut av TAB (Tidningstjänst AB).

De ofta ganska glesbefolkade områdena från Dalarna och norrut där TAB delar ut är besvärliga, enligt Bonniers. Där låter de det statliga Tidningstjänst få fortsätta göra jobbet.

Det är Dalarna, Gävleborg, Västernorrland och Härjedalen/Jämtland som TAB fortfarande har hand om.

Kommentarer