8 år för överfall på tidningsbud i USA

8 års fängelse för den grova misshandeln av ett tidningsbud i Louisiana.

Lite innan förra julhelgen gick en svart tidningsutdelare som vanligt fram till dörren för att leverera en tidning till en gammal sjuk man i DeRidder, Louisiana, USA.

Han erbjöd gärna den tjänsten till de som hade rörelseproblem eller var gamla och sjuka.

Han växlade några ord med prenumeranten. När han gick tillbaka mot bilen kom två andra bilar och blockerade hans bil. En stannade bakom och en framför. Flera män rörde sig runt bilarna och han märkte att de gick in i hans bil och tog startnycklarna. Fyra vita män konfronterade tidningsbudet. Han förklarade att han lämnat tidningen till mannen som bodde i huset - men det hjälpte föga.

De slog ner honom och misshandlade honom grovt. Två av männen är barnbarn till prenumeranten i huset. Ett av barnbarnen dömdes den 5 oktober till 8 års fängelse för grov misshandel.

Advokaten menar att åtalet också borde innefattat mordförsök och hatbrott mot en svart man som utförde sitt arbete.

Hade inte mannen i huset uppmärksammat händelsen och ropat till angriparna att sluta skulle de sannolikt ha slagit ihjäl tidningsbudet.

Nu lyckades han levande ta sig från platsen. Han opererades flera gånger i ansiktet och han kommer aldrig att återfå full syn på ögonen eller bli helt återställd. Senare i oktober kommer rättegången mot det andra barnbarnet att genomföras.

En GoFund Me har inbringat kring 60.000 till tidningsbudets läkarkostnader. LÄNK


Det andra barnbarnet kommer att dömas senare i oktober. De två andra männen påstår polisen att de inte lyckats hitta.

Barnbarnen hävdar sig oskyldiga till brott då de säger sig ha tagit fel på identitet och att de trodde att tidningsbudet var en kringstrykande svart man, som de tydligen menar att det kunde vara OK att slå ihjäl eller åtminstone slå sönder.

Kommentarer