Rasism och lyxliv, det skaver, VTD

En av de chefer som anklagas för att stryka tidningsbudens mertid reste runt i USA. Han bodde bland annat på ett strandhotell för miljonärer i Florida där priset idag ligger långt över 50.000 för en vecka.


De visar hur de lever i lyx. Samtidigt som de dumpar tidningsbudens löner.

VTD:s VD försöker desperat försvara de stora lönesänkningarna och lönehyvlingen som genomfördes på VTD i all hast innan den nya LAS-lagen trädde i kraft. Och ingen vanlig hyvling heller, utan sänkningar av arbetstiden för exakt samma arbetsinsats.

Samtidigt kommer det fram allt mer uppgifter om hur VTD systematiskt i stor stil lägger på tidningsbuden arbetsuppgifter som inte kan genomföras på den utsatta tiden - för att sen radera mertiden och stjäla lönen.

VD:n skriver i tidningen Transportarbetaren och försvarar lönedumpningen med att  VTD behöver pengar till filialer, ny miljövänligare utrustning och annat. Och för att kostnaderna ökar. Hon känner sig pressad av att facket kallar VTD för människohatare och pekar ut dem som en av Sveriges värsta lönetjuvar, som på ett par års tid kan ha plockat bort över 16 miljoner från tidningsbudens löner på filialerna i Göteborg. Länk.

Ägarna till VTD har enorma tillgångar. Och VTD-cheferna ska prestera genom att föra ännu mer  pengar ner i ägarnas fickor, från de redan underbetalda hårt nattarbetande tidningsbuden.

Och behålla höga heltidslöner för alla chefer och kontorsanställda.

2018 spreds rasism genom ett inlägg av Pegida på en facebook-sida.

Pegida är kända som en av Europas mesta våldsamma och aggressiva rasistorganisationer. 2018 stod de på sin höjdpunkt och marscherade i Tyskland ropande "Sjunk, sjunk sjunk". De önskade att afrikanska flyktingar skulle sjunka och dö i Medelhavet. I Sverige kallade Pegida afrikaner för "apor".

Inlägget är riktat mot afrikaner och visar vita i en badanläggning på en bild med texten Sweden 1980. På en bild under syns afrikanska kvinnor med barn i en park i Sverige och har texten Sweden 2018. Pegida skriver "What the hell happened". Många av buden har ursprung i Afrika.


De vackra orden från VTD:s ledning och kontor är bluff. De lever i ett helt annat universum än tidningsbuden.

Kommentarer