Bisarra domar i hovrätten

Nu figurerar domaren i alla medier efter snippa-skandalen.

Men han var också huvuddomare i målet där en naken och drogad jägare frikändes efter att ha pepprat en utdelares bil med kulor från ett par meters håll.

Hovrätten skrev i domslutet att den skjutande jägaren och direktören var psykotisk och nerdrogad vid tillfället. Men konstaterar sedan att förhållandet att han är en erfaren jägare gör att det är skyttens egen uppfattning som ska ligga till grund för domslutet. Eftersom jägaren inte ansåg att skotten kunde ha dödat eller skadat utdelaren ska han frikännas.

Domen var helt bisarr.

Nu uppmärksammas samma domare i västra Sveriges hovrätt i fallet efter att de helt frikänt en man som stoppat in fingrarna i en tioårig flickas könsorgan. Männen i rätten och den aktuella domaren påstod att de inte förstod betydelsen av ordet snippa som flickan använde.

I Tingsrätten dömdes mannen till 3 års fängelse. Han arbetade som vaktmästare och barn- och ungdomsledare i Frälsningsarmén. Han tog flickan avskilt två gånger och tog in händerna under trosorna. Flickan berättade också att han tog in fingrarna långt in i hennes snippa. Domaren ska ha slagit upp ordet "snippa" i ett lexikon, men fick ingen klar bild av vad ordet betyder.

Frälsningsarmén har ett koncept för barn och ungdomar som de kallar "I Trygga Händer".

 

I fallet med reklamutdelaren dömde tingsrätten jägaren och direktören till 8 års fängelse för mordförsök. En av kulorna var bara centimeter från att döda utdelaren. Och bilen var i rörelse när han sköt. 

Jägaren hade supit på en vildsvinsskjutarfest hela föregående kväll och skulle upp på morgonen för att döda rådjur. Han hade också amfetamin och bensodiazepiner i blodet. 

Då fick han se reklamutdelarens bil komma körande på den lilla asfaltvägen bland lyxvillorna. Han påstod att han tänkte att det var en busbil och rusade ut naken och mötte bilen när den kom tillbaka från återvändsgatan. Han hoppade ut naken på vägen. Och när utdelaren flydde öppnade han eld mot bilen med ett halvautomatiskt vapen.

Varken flickan eller reklamutdelaren på Svensk Direktreklam tilldömdes något skadestånd. Deras angripare frikändes helt.

Relaterat: skjutningen-i-rydboholm-nära-döda


Kommentarer