Polisen i Uleåborg:

Händelsen i Uleåborgs centrum innan julafton fortsätter att vara oklar. Men polisen uppger att tidningsbudet hoppade för att undkomma en grupp berusade finländare.


Polisen har svarat oss på ett mail med frågor efter att det varit helt tyst om fallet under nästan en månad. Samtidigt skickar de ut ett pressmeddelande till finska media.
De påstår att tidningsbudet hoppade utan att ha blivit utsatt för fysiskt våld.

Han skall ha varit så ovan vid våldsamma situationer och så förskräckt att han valde att hoppa ner från tre och ett halvt våningsplan.
Han skall då ha misslyckats med att låsa en dörr till vad som förefaller vara någon slags loftgång och sett det som omöjligt att undkomma  sina förföljare.
Enligt boende skall det ha varit mycket oväsen i trappuppgången.

Händelsen påstås ha börjat med att en berusad kvinna, som enligt egna uppgifter, satt i en trapp och upplevde att tidningsbudet knuffade till och störde henne. Hon gick ut på gatan och träffade på tre män som hon påstår vara helt okända och berättade för dem om att hon ansåg sig trakasserad av ett utländskt tidningsbud.  Männen beger sig därefter av efter tidningsbudet.
De börjar ropa efter budet som tar sig in i en trapp och när de inte försvinner ringer han till arbetsledningen som uppmanar honom att stanna kvar inne i trappen. Men det hjälper inte mycket eftersom männen efter ett tag lyckas ta sig in i uppgången.
Polisen har inte hittat någon av de tre inblandade männen, men anser att alla utom tidningsbudet var berusade. Brottet rubriceras nu endast som olaga hot.


Det är viktigt att betona att det finns inga uppgifter som kommer direkt från tidningsbudet och inget finskt media har haft någon egen rapportering utan återger bara slaviskt vad polisen säger. Enligt polisens mail skadades han allvarligt i huvudet, och skadade armarna och tänderna. Han har lämnat sjukhuset i Uleåborg.
Skadorna skulle kunna tyda på att han inte hoppade självmant eftersom han inte landade med fötterna först. 


1 kommentar:

  1. Han hade nog sett den senaste lönespecifikationen!:)

    SvaraRadera