Postarbetardemonstration

       22 maj 2012

Postarbetarna demonstrerar på söder i Stockholm.
På lördag den 26 maj går postarbetarna i Stockholm ut i en ny demonstration med samling på Södermalmstorg (slussen) klockan 13. Det är postarbetaraktionen i samarbete med Seko-klubbarna i Stockholm som kallar till en protestdemonstration mot de dåliga förhållanden som råder inom posten.
Man uppmanar alla att sluta upp bakom parollerna för att stoppa nedskärningarna inom posten.
Ledningen för det numera dansk-svenska bolaget Postnord redovisar en årsvinst på 1,6 miljarder samtidigt som arbetsförhållandena försämras för varje dag. Med stora personalminskningar och övergång till alltmer bemanningsanställda.
Av allt att döma förbereder regeringen och postledningen en privatisering och börslansering av Postnord, trots att riksdagen sagt nej. Postledningen är helt fixerade vid att redovisa höga vinstsiffror.
 "Vi är människor - inte maskiner" och "Alkotesta cheferna" är några av de plakat som med säkerhet kommer att synas i Stockholm på lördag. Och allra först i tåget kommer postens egen blåsorkester, postorkestern, att marschera.

2 kommentarer:

  1. Kan vi inte bilda en Tidningsbudsorkester att marschera i takt till. Vi måste snart marschera vi med. Jag kan spela på kam ;-)

    SvaraRadera
  2. Omkring 400 personer demonstrerade i brevbärar- och postarbetarnas tåg. Här är bilder från demon.

    SvaraRadera