Norrbottens Media Distribution - nytt bolag i norr

20 februari 2014
Norrbotten säger "gonatt" till Tidningstjänst efter över 40 års utdelning.

Från 1:a mars tar ett nytt distributionsbolag inom NT-koncernen över största delen av Norrbotten.Nu är det dags för en större om-ritning av distributionsföretagens karta igen.


Anledningen är att det moderata tidningskoncernen Norrköpings Tidningar, som numera är majoritetsägare till tidningarna i Norrbotten, inte vill samarbeta med svensk-danska statens företag PostNord - som Tidningstjänst är en del av.


Istället startas ett nytt distributionsbolag längst i norr. 
Norrbottens Media Distribution tar över utdelningen från 1:a mars med kontor i Luleå. 
Bolaget kommer i praktiken att fungera som en region i  NT-koncernens distributionsnät. De regioner som finns sedan tidigare styrs från Norrköping. Linköping, Motala, Västervik, Visby och Uppsala.

För ett par år sedan gick tidningarna i Dalarna, södra och mitt-Norrland andra vägen runt och lät Tidningstjänst ta över utdelningen. De skrotade sitt egenägda distributionsbolag SMD. Man ville förmodligen bl.a. bereda mark för en gemensam post- och tidningsutdelning i de geografisk stora områdena som tidningarna täcker upp.

Men nu bryts alltså det geografisk väldigt stora område som Tidningstjänst kontrollerat under en tid.

Den största tidningen i Norrbotten är Norrländska Socialdemokraten.
För några år sedan ansåg topparna inom facket och socialdemokraterna i norr att det skulle ge mer klirr i kassan att överlåta huvudägarskapet av tidningen till en högerstiftelse i Norrköping. NT-koncernen hade sedan tidigare köpt upp den moderata tidningen Norrbottenskuriren.

Norrbottens Media Distribution kommer att leasa bilar som skall ersätta postens Fiat och Renault. Det blir Huyndai och Toyota Yaris som kommer att gå i norr.

Mer om samma ämne; http://tidningsbud.blogspot.se/2014/02/journalister-ska-kora-tidningsbudsbilar.html#.UyhGg_l5OwF

4 kommentarer:

 1. Mycket bra beslut innan dom hinner ända och förstöra ändå mer. Allt ändras på och inte är allt till det bättre

  SvaraRadera
 2. TAB är ju kända för att skita i det mesta. NTM ska va mer smartskallar som gör allt för pengar

  SvaraRadera
 3. Profit gör mig mer välmående :)

  SvaraRadera
 4. Ja nu har vi blivit anställda av NorrbottensMedia istället för TAB och fått nya vita bilar och en ny fin telefon, så långt är allt bra, MEN ebudboken vi ska köra efter är ju bara skit, sitta och scrolla efter den är hopplöst dåligt, alla ni i Norrköping och Uppsala, vad tycker ni om den?

  SvaraRadera