Arbetsmiljön på Tidningstjänst

I Tabloidens sista nummer förra året går man igenom resultatet av en medarbetarenkät  på Tidningstjänst, där 581 anställda svarat på frågor som fokuserade på arbetsmiljön.

Många uppger att de trivs och tycker det är roligt att gå till jobbet. 
Men det finns flera mörka moln.

Informationsbiten är fortfarande alltför dålig på företaget. Tidningsbuden efterlyser mer engagemang och närvaro hos chefer och ledare. Och många vill se 5-dagsvecka införd.

I enkäten framgår också att allt fler utsätts för hot och våld. 
Och det förekommer kränkande särbehandling, diskriminering och sexuella trakasserier på Tidningstjänst.

Alla distriktschefer har fått säga vad de ska satsa på under året.
I Dalarna vill man informera för att förhindra sexuella trakasserier, som man ser förekommer för andra året i rad.  I Västerbotten är flera medarbetare utsatta för kränkningar, hot och våld vilket ledningen ser allvarligt på. I Hälsingland satsar man på nattliga informationsmöten innan utdelningen en gång i månaden. I Gästrikland ska man skicka ut reklamationsstatistik över alla distrikt. Och i Jämtland, Medelpad, Ångermanland, Värmland och Skaraborg ska man lägga fokus på att förbättra informationen till medarbetarna på olika sätt.

3 kommentarer:

  1. På VTD genomförs det inga enkäter om nånting alls.Där är man rädda för att vi bud har en avvikande mening från den gängse.Vilket fack och arbetsgivaren står för.

    SvaraRadera
  2. Samma visa varje år. Dålig info och mobbning. Man ska rycka upp sig men det faller platt och samma visa igen år efter år efter år.Många av cheferna klara inte av sina uppgifter,tror jag och så har man ingen koll på hur det ser ut på natten

    SvaraRadera
  3. Som man ropar får man svar.

    SvaraRadera