Jättepartaj i Stockholm - tidningsbuden tar notan1 FEBRUARI 2017

Tidskriftsgalan betalas till största delen av MTD - tidningsdistributionens samordningsbolag, som ägs av bland annat VTD, Tidningsbärarna och Tidningstjänst. 

Senast hölls den i slutet av oktober förra året på Djurgården.

Det var 2015 MTD gick in som huvudsponsor på det som har kallats "galornas gala" i Stockholm, där man delar ut priser i olika klasser, bjuder på underhållning och framför allt mat och dryck.
Ett jätteparty för journalister, chefer, och kändisar inom tidnings- och tidskriftsvärlden.


Kvällen börjar med så kallat mingel, alla står och surrar i smågrupper och dricker champagne. 2016 dukades det upp för de gissningsvis omkring 500 gästerna över hela parketten och större delen av scenen inne på Cirkus Arena på Djurgården. På borden finns mängder av "reklamvatten" med en etikett som det står MTD på, gul kork för citrussmak och svart för kolsyrat.


På ena sidan av scenen lyser en stor reklamskylt med texten "MTD Direkt och morgontidigt."
Det  bjuds på en tre-rätters meny och huvudrätten är örtmarinerad kycklingbröst, potatisgratängsrulle med parmesanost, svamp- och madeira rödvinssås. Och som efterrätt; chockladbrownies med rårörda bär och nötkesella. 
Mängder av utklädda kypare glider runt mellan borden och de vana gratisätarna gör slut på hundratals vinflaskor under kvällens lopp. 
Tanken med att bjuda "det fina folket" på fest är att tidskrifternas ägare ska få upp ögonen för möjligheten att gå över från Postnord till nattdistribution med tidningsbuden. Men resultatet är hitintills magert. Bara en liten titel har startats under senaste tiden. 

Största delen av MTD:s intäkter kommer in genom tidningsbudens nattarbete.

6 kommentarer:

 1. VTD har inga pengar.Så det känns mindre trovärdigt detta....

  SvaraRadera
 2. MTD skriver i ett pressmeddelande i oktober 2016 "För andra året står MTD som huvudsponsor av Tidskriftsgalan, branschens egen storartade hyllningsfest.. Vtd är en av de största ägarna till MTD. Premo/Bring däremot har lämnat sin ägarpost, troligen mest för att MTD konkurrerar om B-post med Bring. Men även Premo anlitar ju och samarbetar med MTD.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad fasiken har du hållit till dom sista 10 månaderna?GP stampen har genomgått ett stålbad och har varit nära konkurs.Vi VTD-bud fick gamla "restnoterade" julklappar.Lägg därtill att VTD dras med över 2 miljoner i underskott varje månaden.Sen gick vi utan dasspapper ,tvål,hushållspapper i veckor nyligen.Vi fick improvisera..Så nåt kalas för feta intellektuella media människor med noll koll har inte VTD.Vi har tepåsar på filialen som gick ut 2013..fast det beror nog på att vi inte har nån vattenkokare...

   Radera
  2. Det är så och det är bra att det uppmärksammas. På en del VTD-filialer har man alltid hämtat kaffevatten och diskat på toaletten. Men det gör inte att över- och medelklassen håller mindre fester och galor. Jag har inte tillgång Cirkus Arenas fakturor, men nog kostade det här kalaset en vacker slant för MTD KB.

   Radera
  3. Det visar om inte annat hur dumma buden är när dom ställer upp på detta.

   Radera
 3. Snyggt,Och tidningsbuden får leta burkar och fixa med lite käk från soptunnorna när månaden blivit mogen

  SvaraRadera