VTD-bud förlorar sina rundor på öarna. Bolaget tar in konsulter.

22 NOVEMBER 2018

VTD-bud, en del med lång tid bakom sig, förlorar nu sina rundor på öarna i Göteborgs- och Bohusläns skärgård. Om de inte vill gå över till jobb på fastlandet blir de uppsagda. 

VTD plockar in två externa konsulter.

Öarna på Göteborgs-och Bohuskusten som saknar fast förbindelse förlorar tidningsdistributionen den 1:a december.



Först i slutet av oktober fick prenumeranterna ett brev om att utdelningen upphör om en dryg månad.
VTD ska sätta upp en samlingslåda för prenumeranterna vid varje färjeläger och dra in utdelningen.

I en namninsamling för fortsatt distribution kan man läsa (länk) :

Beslutet har tagits utan dialog med oss som via våra prenumerationer bär upp tidningarna.
Nedläggningen utarmar skärgården och innebär en social nedrustning. Den drabbar gamla, sjuka och rörelsehindrade extra hårt. 
Vi kräver att beslutet ändras och att distributionen fortsätter som hittills. 
Hela Sverige ska leva – och läsa!  
Vi vill ha vår morgontidning!

Öar som berörs: Asperö, Brännö, Donsö, Dyrön, Grötö, Gullholmen, Hyppeln, Kalvsund, Källö-Knippla, Käringön, Köpstadsö, Marstrand, Styrsö, Vrångö och Åstol.
Enligt VTD är det ett led i ett arbete att minska kostnaderna för företaget, för att - som man skriver - "få bukt med förlusterna som ökar för varje år".
Samtidigt har företaget plockat in två externa konsulter som ska  gå igenom verksamheten och som man menar ska stödja ledningen och "genomlysa företaget". 
En del tidningsbud kan komma att råka ut för konsulterna som då vill ha information om vissa saker, inte minst inom GIS ruttplanering, enligt företaget.



Kommentarer

Anonym sa…
Under fem år betalade Peter Hjörne ca 10 miljoner för att hålla igång en konstsalong på Marstrand.Strandverket. För de pengarna kunde man haft utdelning i skärgården i bra många år, så stora är inte förlusterna på att dela ut på öarna.
Anonym sa…
Det var hans pengar inte koncernens.Hur stort var underskotten för att för att ha utdelningen i Göteborgs skärgård sa du?Inte ens en enkät har dom där konsulterna gått ut med eller ens pratat med FF.Varför har inte fler(ingen?) fått sparken på VTD i Mölndal ibland cheferna.Nåt j-vla ansvar får dom ta.