Långtgående planer på att säga upp många tidningsbud

30 JUNI 2018


Ödesbesked någon gång i augusti.
Enligt Mittmedias VD ska bolaget lämna besked om tidningsbudsutdelningen i Mittmedia Norrs område någon gång i augusti.

Bolaget ska ha långtgående planer på att stoppa nattutdelningen och sparka tidningsbuden på flera håll i en tidsperiod på ett till ett och ett halvt år. 

Länk till internblogg Mittmedia. Video- Bowallius-så ser framtidsplanerna ut.

Samtidigt är det ett mycket kraftigt ras för papperstidningen i Örnsköldsviksområdet när tidningen har börjat delas ut av Postnord på dagtid.

Svensk Morgondistribution i Örnsköldsvik.
Mittmedia norr hade tidigare ett eget distributionsbolag tillsammans med VK-Umeå. Svensk Morgondistribution. Bolaget missköttes kraftigt och avvecklades helt 2012.
Ända sedan tidningsbuden sparkades ut i Örnsköldsvik har Mittmedias ledning hotat med att snart ska fler platser följa efter. De säger sig utreda tidning för tidning och plats för plats, och vill inte säga något om vem eller vilka som kan drabbas först.


Örnsköldsvik är den enda staden i Sverige där tidningsbuden inte delar ut någon lokaltidning.

Den alltmer krympande skaran prenumeranter i Örnsköldsviksområdet får sin tidning på dagen med Postnords brevbärare.

Cheferna på Mittmedia ville visa sitt förakt för arbetarrörelsen genom att välja 1:a maj som dagen för att ta bort tidningsbudsutdelningen av Örnsköldsviks Allehanda.
 Tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan som ägs av Folkpartiet, Centern och LRF anordnar Mittmedia kurser där äldre personer får lära sig att sluta läsa papperstidning och istället läsa digitalt.

Efter bara två månader med postutdelning har papperstidningen upplaga i Örnsköldsvik rasat mycket kraftigt. 

Mellan 35 - 40 % av alla prenumeranter på papperstidningen har redan hoppat av.
Däremot har de digitala prenumeranterna ökat och man närmar sig nu 50 % digitala prenumerationer. När tidningen gick över till postutdelning i maj var det bara 16 % digitala prenumeranter.
Det som gör att Mittmedias ledning känner tveksamhet för att driva igenom projektet med postutdelning fullt ut är att de vet att många av de digitala prenumeranterna kommer att försvinna och sluta betala efter en tid. Det är tveksamt hur många digitala prenumeranter som de lyckas behålla över tid.

Mittmedia Norr har under flera år drivit en politik med att försämra papperstidningen, höja prenumerationspriset kraftigt och lägga ner lokalredaktionerna.
Mittmedia har också under senaste halvåret kritiserats kraftigt för sin hänsynslösa personalpolitik. 

Ledningen beskrivs som empatilös och hotfull mot alla som inte följer deras direktiv slaviskt.
Enligt en undersökning av journalistförbundet har 22 journalister i Mittmedia Norr blivit sjuka av den behandling de utsatts för av företaget räknat bara under en 12-månadersperiod. Tidningen Arbetarskydd skriver:
"Klubben på tidningen har listat tio fall där anställda under det senaste året blivit så kränkta och mobbade av chefer inom Mittmedia att de känt sig tvungna att sluta. Av dem var fyra skyddsombud och två fackligt förtroendevalda.
 Mittmedias brutala metod för att bli av med det besvärliga huvudskyddsombudet ledde till hennes död. Det hävdar flera personer i hennes närhet, som Journalisten varit i kontakt med."

arbetarskydd.se. Mittmedia-anklagas-for-skyddsombudets-död


3 kommentarer:

  1. Den här Mittmediabossen är helt likgiltig för att sparka tidningsbud.Han gottar sig i att göra det.

    SvaraRadera
  2. Det här är "buset" på riktigt.Den här spjuvern är en rackarunge och gängledare utan tvivel.

    SvaraRadera
  3. Titta på den krypande journalistpojken. I Mitt media vill man bara ha såna lismande smilande..Noll-nollornas företag.

    SvaraRadera