Ungdomar i Nordmaling blev hjältar

10 september 2012


Ungdomar i Nordmaling hjälpte budet.

Ett tidningsbud på TAB (f.d. SMD) utsattes för ett angrepp från rasister som ropade smädelser och mockade gräl.
Men hjälpen var inte långt borta.
Fyra ungdomar ropade rasistiska tillmälen efter budet när han cyklade förbi dem i Nordmaling utanför Umeå i Västerbotten på lördagsnatten för en vecka sedan. Och en av dem följde efter honom och knuffar till honom när han stannar. Han fortsätter kalla honom "neger" och "slav" och försöker provocera fram ett bråk.
Men en annan grupp ungdomar uppmärksammar vad som händer och kommer till undsättning. Det slutar med att de jagar iväg angriparen och de andra tre rasisterna.

3 kommentarer:

 1. Dåligt bildval. Den vita handen har överläget,vilket tyder på att den vita rasen är överlägsen, vilket även kan tyda på att ägaren utav den här bloggen är lite smått smygrasistitsk.


  SvaraRadera
  Svar
  1. En utav dem dummaste "observationerna" jag läst. Med tanke på att den vita handen är en (troligen) vuxen person, och den lilla handen ett barn. Med andra ord - skillnad i höjd. Men du vet väl säkert om det där uttrycket 'man ser det man vill se'.

   Radera
 2. Hahaha... Ja Njae.. det handla ju om en hjälp i nöden så den kommentaren slår väl tillbaka på dig som yttra den. Att du överhuvudtaget gjorde den reflektionen menar jag.

  SvaraRadera